Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeRegion energetikaBugarska priprema plan...

Bugarska priprema plan za prelazak rafinerije Lukoil na nerusku naftu

Supported byspot_img
Supported byspot_img

U Savetu ministara Bugarske biće formirana radna grupa koja će koordinirati sve neophodne aktivnosti države kako bi se obezbedio postepeni prelazak rafinerije u Bugarskoj na preradu neruske nafte.

Kako je objavljeno na sajtu Saveta ministara Bugarske (SMB), razmatrani su potencijalni rizici u slučaju mogućeg prevremenog ukidanja ograničenog uvoza ruske nafte i naftnih derivata za preradu u Lukoil Neftohim Burgas.

Potencijalni rizici se ogledaju u analizama i izveštajima Ministarstva privrede i industrije zajedno sa ministarstvima finansija i saobraćaja i veza i službi bezbednosti.
Članovi Saveta formulisali su konkretne mere za smanjenje rizika, koje će predložiti za raspravu u Savetu ministara, a Vlada Bugarske će ih razmatrati na zatvorenoj sednici.
Evropska komisija je polovinom 2022. godine odobrila Bugarskoj izuzetak od evropskog naftnog embarga Rusiji, koji važi do kraja 2024.

Pred letnji raspust parlamenta pojedini narodni poslanici podneli su predlog za prevremeno ukidanje izuzeća.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: Mol najavljuje novu dual fuel tehnologiju

Kompanija MOL Serbia učestvovala je ove godine na LookUp 2 konferenciji na Kopaoniku kako bi prenela iskustva koja MOL Grupa godinama gradi na polju zelene energije i održivog snabdevanja naftnim derivatima u regionu CIE čiji deo je i Srbija. Generalni...

Slovenija: Petrol podeno tužbu zbog ograničavnja cena goriva

Energetska grupa Petrol zatražila je od slovenačkog Ustavnog suda da preispita odluku vlade da smanji profitne marže na određene naftne derivate, navodi se u saopštenju kompanije. Petrol smatra da je odluka vlade da smanji maksimalnu profitnu maržu na određene proizvode, ograničavajući mogućnost...

Bugarska: Lukoil razmatra prodaju imovine u Bugarskoj

Ruska naftna kompanija Lukoil saopštila je da procenjuje opcije za svoje bugarske kompanije, uključujući potencijalnu prodaju. Lukoil će raditi sa međunarodnim konsultantima u kontekstu „značajno promenjenih“ uslova poslovanja. Lukoil poseduje rafineriju nafte Lukoil Neftohim Burgas koja se nalazi u blizini grada Burgasa, 220...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!