Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeSrbija EnergetikaSrbija: Struja i...

Srbija: Struja i gas skuplji od sutra

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Električna energija za domaćinstva i male kupce od sutra, 1. novembra biće skuplja u proseku za osam odsto, a gas deset odsto.

Potrošači sa dvotarifnim brojilima za mesečnu potrošnju do 350 kilovata u „zelenoj zoni“ jedan kilovat će plaćati 2,277 dinara, umesto 2,084 dinara, dok će skuplji kilovat u toj zoni koštati 9,109 dinara, umesto 8,336 dinara.

Jeftiniji kilovat u „plavoj zoni“, koja obuhvata potrošnju od 350 kilovata do 1.600 kilovata koštaće, umesto sadašnjih 3,126 dinara, 3,416 dinara. Skuplji kilovat u toj zoni biće 13,663 dinara, umesto 12,504 dinara, piše Beta.

U „crvenoj zoni“ koja se odnosi na mesečnu potrošnju iznad 1.600 kilovata jeftiniji kilovat će koštati 6,831 dinar, umesto 6,252 dinara.

Kod jednotarifnih brojila, kilovat u „zelenoj zoni“ koštaće 7,970 dinara, umesto 7,294 dinara, u „plavoj zoni“ 11,955 dinara, umesto sadašnjih 10,941 dinara, a u „crvenoj zoni“ biće 23,911 dinara, umesto sadašnjih 21,882 dinara.

Cena gasa za javno snabdevanje biće veća za deset odsto i iznosiće 4,54 dinara po kilovat-času, bez poreza i taksi, odnosno 5,02 dinara sa porezima i taksama.

Električna energija je u maju ove godine poskupela za osam odsto, a gas za deset odsto, a prema Sporazumu sa Međunarodnim monetarnim fondom sledi novo poskupljenje u maju 2024. u istim iznosima, od osam odsto za struju i deset za gas, prenosi biznis.rs.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: Mol najavljuje novu dual fuel tehnologiju

Kompanija MOL Serbia učestvovala je ove godine na LookUp 2 konferenciji na Kopaoniku kako bi prenela iskustva koja MOL Grupa godinama gradi na polju zelene energije i održivog snabdevanja naftnim derivatima u regionu CIE čiji deo je i Srbija. Generalni...

Region: Izvoz uglja iz Republike Srpske za EPS pod oznakom “poverljivo”

Kako i od koga Elektroprivreda Srbije (EPS) uvozi ugalj iz bh. entiteta Republika Srpska? Kada to pitate najveću državnu energetsku kompaniju u Srbiji, odgovaraju da su te informacije "poverljive". EPS je odbio da Radiju Slobodna Evropa (RSE) dostavi podatke o...

Srbija: HE na Drini ispunile proizvodne planove

​ Kraj novembra obeležili su odlični proizvodni rezultati u „Drinsko-Limskim“ hidroelektranama. Hidroelektrana „Bajina Bašta“ premašila je kumulativno godišnje ispunjenje plana za skoro 11 odsto i ovogodišnji plan proizvodnje od 1.689.000 MWh dostigla je 28. novembra u ponoć, saopštio je EPS. Reverzibilna...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!