Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaSrbija EnergetikaSimens želi da...

Simens želi da se uključi u izgradnju Južnog toka

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Izgradnja Južnog toka je jedan od ključnih razloga zašto je kompanija Simens (Siemens) trenutno fokusirana na naftu i gas u Srbiji, izjavio je za Tanjug menadžer prodaje energetskog sektora Simensa, Ljubiša Petković.

Nemačka kompanija je kao učesnik ispratila sve modernizacije koje je Naftna industrija Srbije (NIS) realizovala u Pančevu, rekao je Petković nakon otvaranja konferencije “Simens dani nafte i gasa”, dodajući da je učestvovanje u izgradnji Južnog toka nešto što bi trebalo da bude logičan sled.

“Mi ćemo dati sve od sebe da budemo jedan od tehnoloških partnera Srbijagasu u izgradnji Južnog toka”, kazao je on, i naglasio da “Simens Nemačka” već ima veliko iskustvo u ovoj vrsti projekata stečeno tokom izgradnje Severnog toka.

Petković smatra da je industrija nafte i gasa u Srbiji u dinamičnom razvoju, i da je za Simens, kao globalno prisutnu kompaniju, jako važno da poslovnu šansu i razvojni momenat iskoristi.

“Cilj ove konferencije je da se okupe kolege iz sveta, da prodiskutuju o pravcima i daljem razvoju tehnologija, ali i da razmene znanja i mišljenja s domaćim partnerima, odnosno glavnim naftnim kompanijama u Srbiji”, rekao je Petković, koji je i v.d. direktora Simensovog sektora za naftu i gas.

On je mišljenja da se značaj i strateska uloga Srbije u segmentu nafte i gasa menja, i da je Simens to na vreme prepoznao.
“Centralni štabovi naše kompanije brzo su reagovali i pokazali veliku spremnost da se uključe u sve projekte koji slede iz ove oblasti”, rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, Simens je prošle godine značajno povećao kapacitete fabrike u Subotici, a u kompaniji prate svaku mogucnost koje nudi zapadno tržište.

“Fabrika u Subotici je izvozno orijentisana, pa svaku priliku na globalnom tržištu pratimo kako bi ubedili interne stejkholdere da je razvoj kapaciteta opravdan”, rekao je Petković, dodavši da će i u budućnosti nastaviti s takvom praksom.

Izvor Tanjug

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Koliki je potencijal biomase u Srbiji?

Vlasnik "Point grupe" Zoran Drakulić rekao je da bi cela Srbija mogla da se greje na domaću biomasu i da se iz tog obnovljivog izvora može proizvoditi i električna energija, pa mu nije jasno zašto se nastavlja gasifikacija, kada...

Srbija: Koliko je bezbedna nuklearna energija?

Pored daleke Francuske i još dalje Kine, susedna Mađarska je takođe svoju energetiku oslonila na nuklearne izvore. Srbija tek kreće u tom pravcu, a prvi korak će biti ukidanje moratorijuma na zabranu izgradnje nuklearnih elektrana i otpočinjanje procedure koja podrazumeva čitav...

Srbija: Rafinerija u Smederevu ispuniće najviše evropske standarde

Kada je Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike, prošle nedelje potpisala okvirni sporazum sa kompanijom „Čajna enerdži internešenel grupa” o izgradnji postrojenja za preradu nafte u Smederevu, gde bi trebalo da se proizvode derivati u skladu sa najvišim...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!