Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeRuske zagađivače čekaju...

Ruske zagađivače čekaju strože kazne

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Ruska vlada planira veće globe za industrijske zagađivače, najavio je juče premijer Vladimir Putin. Veće kazne biće izrečene preduzećima koje krše ekološke zakone i propise.

Ministar priodnih resursa Jurij Trutnjev rekao je da će do 2020. godine preduzeća plaćati 1.1% zarade kao kompenzaciju za „negativni uticaj na životnu sredinu“ i dodao da će kompenzacija postupno rasti, za 130% u 2012. godini i 240% u 2016. godini.

Ipak, osim štapa, Putin je ponudio i šargarepu kompanijama koje su posvećene modernizaciji, štednji energije i čistoj tehnologiji.
Kompenzacija će im biti umanjena proporcionalno sa njihovim investicijama u programe zaštite životne sredine, do najviće 70%, dodao je Trutnjev.

To je od ključnog značaja za pomirenje interesa industrijskog razvoja i ekološke konzervacije, rekao je Putin i dodao da je “potrebno postići ravnotežu tih interesa”.

Izvor energyobserver.com

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Prve aukcije za OIE tek 2025.

Ministarstvo kapitalnih investicija je u julu 2022. godine saopštilo da Crna Gora planira, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), da pokrene program za uspostavljanje aukcija za obnovljive izvore energije. Iako su gotovo sve države u okruženju...

Region JIE: Cena gasa na berzi CEEGEX u nedelju dostigla 37 evra po MWh

Prosečna ponderisana cena prirodnog gasa na dan unapred tržištu regionalne berze CEEGEX u nedelju 10. decembra dostigla je 36,97 evra po MWh. Tokom radne nedelje cene su iznosile od 37,4 do 40,2 evra po MWh. Na tržištu unutar dana CEEGEX,...

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!