Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeREV investira 140...

REV investira 140 miliona evra u dve elektrane na Limu

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Energetska kompanija REV počeće ove godine gradnju dve hidroelektrane na Limu u koje će investirati 140 miliona evra, izjavio je danas zamenik generalnog direktora te kompanije Milan Ćušić.

On je novinarima na savetovanju “Energetika 2011” na Zlatiboru kazao da bi gradnja hidrocentrala “Brodarevo 1 i 2”, koje će proizvoditi struju dovoljnu za snabdevanje 60.000 domaćinstava, trebalo da počne na leto.

“Akumulaciona jezera koja će biti stvorena su projekti toliko malih razmera da je njihov uticaj na promenu mikroklime u okolini Prijepolja praktično nemoguć”, kazao je Ćušić.

Kako su kazali predstavnici REV-a, predviđeno je da akumulaciona jezera za hidroelektrane budu površine 103 i 56 hektara.

Predstavnici nevladinog sektora u Prijepolju više puta su protestovali zbog izgradnji brana i hidrocentrala na Limu i pritokama tvrdeći da će izazvati nepopravljive posledice po životnu sredinu na celom području.

Ćušić je istakao da će biti omogućeno normalno kretanje riba na toku Lima izgradnjom “ribljih staza”, a kompanija REV će poštovati sve zahteve studije o zaštiti životne sredine.

Hidroelektrana “Brodarevo 1”, snage 26 megavata, biće završena za četiri godine, a “Brodarevo 2”, snage 32,4 megavata, za tri godine, kazao je on.

Izvor Beta.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Prve aukcije za OIE tek 2025.

Ministarstvo kapitalnih investicija je u julu 2022. godine saopštilo da Crna Gora planira, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), da pokrene program za uspostavljanje aukcija za obnovljive izvore energije. Iako su gotovo sve države u okruženju...

Region JIE: Cena gasa na berzi CEEGEX u nedelju dostigla 37 evra po MWh

Prosečna ponderisana cena prirodnog gasa na dan unapred tržištu regionalne berze CEEGEX u nedelju 10. decembra dostigla je 36,97 evra po MWh. Tokom radne nedelje cene su iznosile od 37,4 do 40,2 evra po MWh. Na tržištu unutar dana CEEGEX,...

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!