Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaRegion energetikaRepublika Srpska: TE...

Republika Srpska: TE Stanari najveće gradilište u Srpskoj

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je opština Stanari najveće gradilište u Srpskoj.

Dodik, koji je jučer prisustvovao obilježavanju 10 godina rada kompanije “EFT – Rudnik i Termoelektrana `Stanari`”, rekao je da će izgradnjom termoelektrane, dobijanjem statusa opštine i prolaskom autoputa Doboj – Banjaluka, Stanari sigurno dobiti značajnu perspektivu razvoja.

“Ovo je najveće gradilište u Srpskoj, kada se kumulativno gledaju investicije. To je dokaz da nismo stali, da smo u najtežim godinama planirali i počinjali velike investicije i Republika Srpska i opština Stanari sigurno imaju razloga za zadovoljstvo”, rekao je Dodik.

On je napomenuo da se radi na projektu da Stanari imaju direktno uključenje na autoput koji prolazi u neposrednoj blizini.

“Ne tako slučajno, ali u isto vrijeme, složilo se ovdje nekoliko važnih i velikih investicija na prostoru dobojske regije, to su svakako Termoelektrana `Stanari` i autoput Banjaluka – Doboj”, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je kompanija EFT jedan od najvećih investitora u regionu i drugi po veličini strani investitor u Republici Srpskoj.

“Raduje me činjenica da smo danas mogli da čujemo da krajem ove godine, kako je redviđeno svim planovima za izgradnju termoelektrane, počinje probni rad i da će u polovini iduće godine početi i njihovo uključivanje na mrežu, znači isporuka struje kupcima”, rekao je Dodik.

On je dodao da ga raduje i što će na ovom mjestu biti povećan broj radnika za skoro 400.

Predsjednik Srpske je zahvalio i čestitao jubilej svim radnicima koji tu rade, kao i svima koji su pomogli ovom projektu.

“On je dokaz naše sposobnosti, naše istrajnosti, našeg neodustajanja, jer je bilo mnogo trenutaka kada je bilo lakše odustati od tako velikih projekata nego ići dalje. Nismo odustali nego dolazimo do realizacije, što je najvažnije”, naglasio je Dodik.

On kaže i da je zahvalan EFT grupaciji što na ovom mjestu razvija novi odnos sa lokalnom strukturom, pokazujući na koji način je lokalno integrisana i odgovorna, te podsjetio da pomaže osnovnu školu i druge u opštini.

“Sigurno na najbolji način pokazuje kako treba da sarađuje lokalna zajednica i ovako jedna perspektivna kompanija”, istakao je Dodik.

Izvor; Agencije

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Hrvatska: JANAF preuzeo svoj prvi solarni projekt 

Hrvatska kompanija Jadranski naftovod (JANAF) putem povezanog društva JANAF OIE sklopila je Ugovor o kupoprodaji 100 posto udela u društvu Solar Energy Vođinci i ulaganju u solarnu elektranu u Vođincima, nedaleko od Vinkovaca, projektovane instalirane snage 14,3 MW i priključne snage...

BiH: EPBiH raspisala tender za remont turbine bloka 7 TE Kakanj

Elektroprivreda BiH je raspisala međunarodni javni poziv za revitalizaciju turbinskog postrojanja na bloku 7 u Termoelektrani Kakanj. Kako se navodi u pratećoj dokumentaciji procijenjena vrijednost je blizu 35 miliona KM sa PDV-om. Predviđen je postupak e-aukcije a kriterijum  jenajniža cena. Rok isporuke je 15...

Rumunija: Fič dodelio Romgazu rejting ‘BBB-‘

Kreditna agencija Fič Rejtings je prvi put dodelila rumunskoj kompaniji Romgaz dugoročni kreditni IDR rejting BBB-, sa stabilnim izgledima. Ovaj rejting Romgaza veći je za jedan stepen u odnosu na njegov “bb+” samostalni kreditni profil (SCP) za državnu podršku, prema kriterijumima Fiča...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!