Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeRegion energetikaRepublika Srpska: EFT...

Republika Srpska: EFT Stanari planira da gradi solarne elektrane

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Vlada Republike Srpske i kompanija EFT – Rudnik i Termoelektrana Stanari potpisale su u ponedjeljak u Banjaluci Sporazum o saradnji u oblasti obnovljivih izvora energije, posebno korištenja solarne energije.

Sporazum su potpisali ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i direktor ove kompanije Savo Mirković, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Kompanija je ovim sporazumom izrazila interes za ulaganje u sektor energetike u Republici Srpskoj, posebno u oblasti obnovljivih izvora i korištenja solarne energije, te istraživanja i izgradnje novih kapaciteta za proizvodnju električne energije.

S tim u vezi, kompanija će istražiti mogućnosti korištenja obnovljivih izvora energije na određenim lokacijama i o svom trošku sačiniti potrebnu dokumentaciju, te podnijeti zahtjev za dodjelu koncesije, ukoliko studije pokažu tehničku izvodljivost i ekonomsku opravdanost realizacije.
Vlada Republike Srpske je ovim sporazumom izrazila spremnost da investitoru pruži pomoć u realizaciji projekta u skladu sa važećim propisima., prenosi SEEbiz.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

RS: Kineske kompanije traže dodatne garancije za izgradnju HE „Buk Bijela“

Tri kineske kompanije dostavile ponude za izgradnju hidroelektrane „Buk Bijela“ Najpovoljniji ponuđač još nije izabran Kineske banke rezervisane zbog sporova koji se vode oko ovog projekta Kineske firme koje su dostavile ponude za izgradnju hidroelektrane „Buk Bijela“ zatražile su dodatne garancije od...

Grčka: Prva aukcija garancije porekla biće održana u januaru

Grčki operator tržišta obnovljivih izvora energije DAPEEP planira da organizuje prvu aukciju garancija porekla obnovljive energije u prvoj polovini januara 2024. godine. Aukcija će uslediti nakon višemesečnih priprema DAPEEP-a. Prihodi ostvareni na aukcijama biće ubačeni na poseban račun kao...

Rumunija očekuje da EK odobri šemu ugovora o razlici u januaru

Rumunija očekuje da će Evropska komisija do kraja januara odobriti šemu podrške za projekte obnovljivih izvora energije u vidu ugovora o razlici (CfD), rekao je zamenik generalnog sekretara ministarstva energetike Katalin Balan. Evropska banka za obnovu i razvoj, koja pomaže ministarstvu da...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!