Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeObama planira smanjenje...

Obama planira smanjenje uvoza nafte

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Američki predsjednik Barak Obama predstavio je ambiciozan plan o smanjenju uvoza nafte u SAD za trećinu do 2025. godine. Obama je u govoru u Vašingtonu rekao da Amerika “mora da se uozbilji” i u budućnosti više koristi sigurne i priuštive izvore energije.

Veće cene nafte ugrožavaju ekonomski oporavak SAD, a među vozačima sve više raste nezadovoljstvo zbog poskupljenja goriva na pumpama.

Obama je rekao da SAD moraju da dostignu proizvodnju 80 odsto električne energije iz alternativnih energetskih izvora do 2035. godine, prenosi Bi-Bi-Si.

On je podsetio da su američki predsednici i političari godinama obećavali da će veća energetska nezavisnost SAD biti postignuta zahvaljujući korištenju čistijih i obnovljivih izvora energije.

Obama je rekao da SAD takođe moraju da povećaju domaću proizvodnju nafte.

Američki predsednik ranije je potvrdio da će Amerika nastaviti da gradi nuklearne elektrane, ali je naglasio da će sva ova postrojenja proći detaljne provjere poslije katastrofe u Japanu.

Izvor capital.ba

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: Zlatna groznica u najčistijem delu zemlje

Projekat rudnika zlata u Homolju u kom je bilo najavljeno korišćenje cijanida barem je privremeno sprečen, ali aktivisti upozoravaju na njegov mogući povratak u igru i rizike od samih geoloških istraživanja. “Donosioci odluka” ne razumiju da će zbog klimatske...

Srbija: Korišćenje pepela i gipsa štedi novac

Za razliku od sveta, korišćenje pepela, šljake i gipsa - najzastupljenijih sekundarnih materijala u Srbiji je nedovoljno. Ovaj problem mogao bi se rešiti uspostavljanjem operatera, koji bi centralizovano upravljao plasmanom pepela, rečeno je na Međunarodnoj stručnoj konferenciji „Pepeo, šljaka,...

BiH mora trajno da zaštiti Gornju Neretvu

Konkretni koraci ka suspenziji izgradnje hidroelektrane (HE) “Ulog”, raskidanju koncesionih ugovora za planirani projekat HES “Gornja Neretva”, HE “Glavatičevo” i HE “Bjelimići”, kao ni adekvatnoj zaštiti kompletnog sliva gornje Neretve nisu poduzeti i neophodno je da BiH ubrza procese...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!