Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...

Na pomolu naftni skandal od 80 miliona evra?

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Makedonska novinska agencija MIA javlja o velikom naftnom skandalu u Albaniji, nazivajući ga najvećim u poslednjih nekoliko godina, a u vezi sa nezakonitom trgovinom naftnim derivatima.

MIA javlja da je ova nezakonita trgovina naftnim derivatima nanela zemlji štetu u visini od 70 miliona evra. U vezi sa ovim skandalom 13 osoba je uhapšeno, a dvoje se traže preko policije. MIA se u stvari poziva na grčku novinsku agenciju ANA-MPA.

U aferi su privedeni biznismeni iz naftnog sektora, kao i poreski i carinski službenici. Uhapšeni su u periodu 2007-2009. godine, prodali oko 50 hiljada tona naftnih derivata, koje su kupili iz albanskih rafinerija koje pripadaju albanskoj državnoj kompaniji ARMO i uz pomoć falsifikovanih dokumenata kupljeno gorivo su prijavili kao uvoz, kako bi opravdali vraćanje poreza na dodatu vrednost.

U tužilaštvu očekuju i druga hapšenja u vezi sa skandalom, koga je prvi pomenuo bivši ministar energetike Albanije, Dritan Prifti. Tada je Dritan Prifti optužio Arijаn Kulichаja, zamenika šefa albanske policije i bivšeg telohranitelja albanskog premijera Salija Beriše, da je umešan u nezakonitu trgovinu naftnim derivatima.

Opozicija je odmah optužila albanskog premijera i vladajuću Demokratsku partiju da je povezana sa kanalima za nezakonitu trgovinu. Prema tvrdnji opozicije, dvojica od uhapšenih biznismena i njihove firme figuriraju na spisku sponzora Demokratske partije.

Izvor Energyobserver.com

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: Zlatna groznica u najčistijem delu zemlje

Projekat rudnika zlata u Homolju u kom je bilo najavljeno korišćenje cijanida barem je privremeno sprečen, ali aktivisti upozoravaju na njegov mogući povratak u igru i rizike od samih geoloških istraživanja. “Donosioci odluka” ne razumiju da će zbog klimatske...

Srbija: Korišćenje pepela i gipsa štedi novac

Za razliku od sveta, korišćenje pepela, šljake i gipsa - najzastupljenijih sekundarnih materijala u Srbiji je nedovoljno. Ovaj problem mogao bi se rešiti uspostavljanjem operatera, koji bi centralizovano upravljao plasmanom pepela, rečeno je na Međunarodnoj stručnoj konferenciji „Pepeo, šljaka,...

BiH mora trajno da zaštiti Gornju Neretvu

Konkretni koraci ka suspenziji izgradnje hidroelektrane (HE) “Ulog”, raskidanju koncesionih ugovora za planirani projekat HES “Gornja Neretva”, HE “Glavatičevo” i HE “Bjelimići”, kao ni adekvatnoj zaštiti kompletnog sliva gornje Neretve nisu poduzeti i neophodno je da BiH ubrza procese...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!