Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeJoš jedna nuklearka...

Još jedna nuklearka u Japanu ispušta radiaktivnost

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Nuklearna elektrana “Curuga 2” na zapadnoj obali Japana ispušta radioaktivnost pa je oštećeni reaktor privremeno isključen, saopštio je danas operater “Japan atomik paoer” (Japco).

U nuklearki “Curuga 2” pre nedelju dana registrovani su problemi sa hlađenjem reaktora, koji je privremeno isključen pošto je iz njega izlazila slaba radioaktivnost, saopšteno iz te japanske kompanije.

Iz japanske agencije za nuklearnu energiju NISA uveravaju da nema posledica po životnu sredinu, i da za sada nije jasno zašto je došlo do curenja radiaktivnosti.

U Japanu je već zabeležen težak nuklearni incident kada je posle razarajućeg zemljotresa koji je izazvao cunami oštećena nuklearka “Fukušima Daići”, u čijoj okolini je, zbog curenja radiaoktivnosti zagađeno povrće i voće.

Problem u “Curugi 2” dodatno zaoštrava inače napetu situaciju u Japanu, koja već nedeljama zabrinjava Međunarodnu agenciju za atomsku energiju(IAEA).

Izvor pressonline.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Prve aukcije za OIE tek 2025.

Ministarstvo kapitalnih investicija je u julu 2022. godine saopštilo da Crna Gora planira, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), da pokrene program za uspostavljanje aukcija za obnovljive izvore energije. Iako su gotovo sve države u okruženju...

Region JIE: Cena gasa na berzi CEEGEX u nedelju dostigla 37 evra po MWh

Prosečna ponderisana cena prirodnog gasa na dan unapred tržištu regionalne berze CEEGEX u nedelju 10. decembra dostigla je 36,97 evra po MWh. Tokom radne nedelje cene su iznosile od 37,4 do 40,2 evra po MWh. Na tržištu unutar dana CEEGEX,...

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!