Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeJačanje opština Temerin,...

Jačanje opština Temerin, Žabalj i Titel u energetskoj efikasnosti

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Projekat “Jačanje kapaciteta lokalnih samouprava za primenu mera energetske efikasnosti”, koji zajedno sprovode Opštine Temerin, Žabalj i Titel, predstavljen je juče u Čurugu. Sredstva za realizaciju projekta obezbeđena su iz “Exchange 3” programa Evropske unije.

Ukupna vrednost projekta je oko 184.000 EUR, lokalne samouprave učestvuju sa 10% ukupne vrednosti, a donacija Evropske unije iznosi nešto više od 165.000 EUR.

Projekat će trajati 15 meseci, a podrazumevaće edukaciju, nabavku opreme, organizovanje radionica za snimanje i praćenje potrošnje svih oblika energije, uočavanje mogućih ušteda, kao i predloge mera energetske efikasnosti.

Ovim projektom ide se u susret domaćoj zakonskoj regulativi čije se donošenje očekuje, a sve aktivnosti će se sprovoditi u skladu sa najboljom evropskom praksom, poručuju organizatori.

Osim Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine, stručnu podršku u realizaciji projekta pružili su agencija “Alma Mons”, Stalna konferencija gradova i opština, kao i opština Varvarin koja ima veliko iskustvo u oblasti energetske efikasnosti.

Izvor Ekapija.com

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

RS: Kineske kompanije traže dodatne garancije za izgradnju HE „Buk Bijela“

Tri kineske kompanije dostavile ponude za izgradnju hidroelektrane „Buk Bijela“ Najpovoljniji ponuđač još nije izabran Kineske banke rezervisane zbog sporova koji se vode oko ovog projekta Kineske firme koje su dostavile ponude za izgradnju hidroelektrane „Buk Bijela“ zatražile su dodatne garancije od...

Region JIE: Cene električne energije su se kretale 65-131 evro po MWh u 47. nedelji

U 47. nedelji, cene na evropskim tržištima električne energije su porasle kao posledica viših cena gasa, rastuće potražnje i smanjene proizvodnje energije vetra. Povećanje prosečne spot cene gasa od 3,6% u odnosu na prethodnu nedelju i opšti rast potražnje...

Rumunija: Ukrajinski DTEK postavio najveće vetroturbine u zemlji

Završena jer izgradnja vetroparka instalisane snage 60 MW u Ruginoasi u rumunskom okrugu Iasi. Projekta je razvila ukrajinska kompanija DTEK, a vrednost investicije je 90 miliona evra. To je jedini veliki projekat vetra razvijen ove godine u Rumuniji. Licencu za proizvodnju...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!