Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...

EU nije spremna da finansira obnovu ukrajinskih gasovoda

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Evropska unija (EU) nije spremna da u većoj meri finansira modernizaciju ukrajinskog sistema gasovoda, izjavio je u Briselu izvor iz diplomatskih krugova EU.

Ovaj neimenovani izvor je komentarisao izjavu ukrajinskog premijera Nikolaja Azarova, da bi EU trebalo da finansira 50 odsto troškova modernizacije gasovoda u prostranoj istočnoevropskoj državi.

“Problem je što mi nemamo tako mnogo novca, kako to ljudi često misle”, rekao je taj izvor za ukrajinsku agenciju UNIAN.

Pomenuti izvor je precizirao da će Evropska komisija finansirati izradu studije izvodljivosti i procenu uticaja modernizacije gasovoda na životnu sredinu.

Ti projekti će biti završeni do kraja godine, ali “samu modernizaciju nećemo platiti”, istakao je izvor.

Po tom izvoru, sredstva za obnovu ukrajinskih gasovoda obezbediće međunarodne finansijske institucije, kao što su Svetska banka, Evropska investiciona banka i Evropska banka za obnovu i razvoj, koje će samostalno doneti odluku o obimu svojih angažovanih sredstava .

Izvor tanjug.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Prve aukcije za OIE tek 2025.

Ministarstvo kapitalnih investicija je u julu 2022. godine saopštilo da Crna Gora planira, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), da pokrene program za uspostavljanje aukcija za obnovljive izvore energije. Iako su gotovo sve države u okruženju...

Region JIE: Cena gasa na berzi CEEGEX u nedelju dostigla 37 evra po MWh

Prosečna ponderisana cena prirodnog gasa na dan unapred tržištu regionalne berze CEEGEX u nedelju 10. decembra dostigla je 36,97 evra po MWh. Tokom radne nedelje cene su iznosile od 37,4 do 40,2 evra po MWh. Na tržištu unutar dana CEEGEX,...

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!