Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeDanas okrugli sto...

Danas okrugli sto „Biogorivo – energija oko nas”

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Okrugli sto „Biogorivo – energija oko nas” koji će se baviti značajem korišćenja biomase i biogoriva kao obnovljivih izvora energije biće održan danas u Beogradu, najavio je organizator tog skupa internet časopis Balkan magazin.

Na skupu će biti reči o potencijalima Srbije u korišćenju biomase i biodizela, o uloži šuma i njiva u funkciji održivog razvoja, za proizvodnju obnovljivih energenata kao i o tome da li može proizvodnja biogoriva ugroziti proizvodnju hrane.

Okrugli sto “Biogorivo – energija oko nas” realizuje se u okviru projekta „3E- energija, ekonomija, ekologija” koji za primat ima društveno odgovorno poslovanje, kroz racionalnu potrošnju energiju, korišćenje obnovljivih izvora energije i reciklažu otpada, kako bi se postigli ekonomski i ekološki efekti.

Kao uvodničari su najavljeni profesri Mašinskog i Šumarskog fakulteta u Beogradu Dragoslava Stoiljković i Branko Glavonjić i predstavnik kompanije Victoria Group, navedeno je u saopštenju.

Projekat „3E- energija, ekonomija, ekologija” obuhvata šest okruglih stolova iz oblasti obnovljivih izvora energije, a akcenat je na konstruktivnoj edukaciji – kroz uvodna predavanja i diskusiju na zadate teme izmedju predstavnika države, institucija i ekoloških stručnjaka sa privrednicima, novinarima i studentima završnih godina tehničkih i fakulteta koji obrazuju buduće novinare.

Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.

Izvor Tanjug.rs

 

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: EPS preuzima gradnju 10 HE na Ibru

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture stavilo je na javni uvid Nacrt izmena i dopuna prostornog plana područja posebne namene sistema hidroelektrana na Ibru. Ovim dokumentom, koji je izradio Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije u saradnji sa Institutom za vodoprivredu Jaroslav Černi,...

Crna Gora: Veliko interesovanje za solarne projekte

Postojanje EPCG Solar gradnje opravdano je ogromnom potražnjom i mogućnošću zarade za EPCG grupu, ali i uštede za građane, ocijenila je direktorka kompanije, Valerija Saveljić i dodala da je sve veće interesovanje za projekte obnovljivih izvora. Kako ja navela,...

Crna Gora: Struja od januara skuplja za 5,6%

Od januara 2024. godine struja će u Crnoj Gori poskupeti za 5,63%, najavio je Igor Telebak, direktor Regulatorne agencije za energetiku i vodu (REGAGEN). Operator elektrodistributivnog sistema CEDIS podneo je zahtev regulatornoj agenciji za podizanje cena električne energije za naredni regulatorni period. Telebak je...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!