Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeRegion energetikaCrna Gora: I...

Crna Gora: I Kolašin dobija novi vetropark

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Zemljište površine od preko 1,5 miliona kvadrata u Lipovskoj Bistrici, na lokalitetu Sinjavina, na teritoriji opštine Kolašin, daje se pod zakup, a na lokaciji je predviđena izgradnja vjetroelektrane.

Pod zakup će, kako je precizirano u pozivu koji je objavilo Ministarstvo finansija, biti dato zamljište ukupne površine 1.538.396 m2 na period od 30 godina radi projektovanja, izgradnje, eksploatacije i održavanja vjetroelektrane instalisane snage do 7 KW po jednom vjetrogeneratoru, po početnoj cijeni zakupa na godišnjem nivou od 539.000 EUR. Cijena zakupa na godišnjem nivou korigovaće se za iznos odgovarajuće godišnje stope inflacije utvrđene u Crnoj Gori.

Rok za podnošenje prijava je najkasnije do i uključujući 25. septembar do 13 časova. Javno usmeno nadmetanje održaće se u prostorijama Ministarstva finansija, Stanka Dragojevića 2, kancelarija broj 44, 28. septembra sa početkom u 11 sati.

Pravo da učestvuju na javnom nadmetanju imaju sva pravna i fizička domaća i strana lica, kao i konzorcijumi koji ispune uslove tražene u tenderu.

Prijave se podnose isključivo neposrednom predajom Komisiji, na adresu Ministarstvo finansija, Ulica Stanka Dragojevića broj 2, Podgorica, kancelarija broj 14.

Kako je prethodno saopšteno iz Vlade, odluka o davanju zemljišta u zakup donijeta je na poslednjoj sjednici. U dokumentaciji koja je objavljena na sajtu Vlade navedeno je da je potencijale ovog zemljišta već prepoznaka kompanija Energy 2 iz Podgorice, koja je još u martu Ministarstvu finansija uputila zahtjev za davanje u dugoročni zakup zemljišta u opštinama Mojkovac i Kolašin, sa ciljem investiranja u izgradnju vjetroelektrane Sinjajevina – Part I.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Prve aukcije za OIE tek 2025.

Ministarstvo kapitalnih investicija je u julu 2022. godine saopštilo da Crna Gora planira, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), da pokrene program za uspostavljanje aukcija za obnovljive izvore energije. Iako su gotovo sve države u okruženju...

Crna Gora: Višak električne energije dostići će 800 GWh u 2023.

Prema Energetskom bilansu, proizvodnja električne energije u Crnoj Gori u 2023. godini premašiće potrošnju za 800 GWh. Očekuje se da će izvoz električne energije dostići četiri odsto BDP-a. Za  narednu godinu planiran višak od oko 500 GWh jer se očekuje prosečna hidrološka godina,...

Crna Gora: EPCG i DEC potpisali ugovor o adaptaciji dimnjaka u TE Pljevlja

Direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Nikola Rovčanin i menadžer DEC-a Zhao Kun potpisali su Ugovor o adaptaciji unutrašnje obloge dimnjaka u Termoelektrani "Pljevlja". Iz EPCG su naveli da je ugovor vredan je 6,98 miliona evra, kao i da je izvođač...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!