Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaRegion energetikaCrna Gora: Hidroelektrana...

Crna Gora: Hidroelektrana na Komarnici se neće graditi

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Hidroelektranu na Komarnici ne treba graditi i ona se neće graditi, poručila je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović.

“Ova Vlada po tom pitanju nije, niti će preduzimati aktivnosti… To nije strateško opredjeljenje Vlade”, istakla je ona u Bojama jutra na TV Vijesti.

Rekla je da imaju drugačije planove i da znaju kako treba podržati opštine sa tog područja.

Podsjetila je da to nije opštinsko, već državno pitanje, odnosno da odluku o gradnji treba da donese Vlada.

Ministarka je rekla da očekuje finalizaciju nacrta Prostornog plana Crne Gore do kraja mjeseca. “Za nedjelju dana ćemo imati novi Zakon o prostornom planiranju na javnoj raspravi. Vjerujem da smo pripremili zakonski tekst koji će bitno promijeniti dosadašnju praksu prostornog planiranja u Crnoj Gori”, navela je ona.

Na pitanje koliko će građani imati vremena da legalizuju objekte kad taj dokument stupi na snagu, ministarka je ukazala da je za to potreban poseban zakon, koji je u finalnoj fazi.

Novaković Đurović je rekla da je u ovoj godini srušeno nekoliko desetina nelegalnih objekata.

Upitana šta je sa rušenjem nelegalnih objekata u vlasništvu odlazećeg predsjednika Mila Đukanovića, ministarka je navela da je subjekat nadzora iskoristio svoju pravnu mogućnost i podnio žalbu. “Moj stav je da je rješenje bilo zakonito, ali drugostepeni organ će o tome odlučiti”.

“Spremni čekamo 11. jun”
Novaković Đurović je rekla da će URA i Demokrate sjutra predati izbornu listu, ali nije željela da otkrije ko će biti na čelu.

“Spremni čekamo 11. jun, vrlo ponosni kao URA na sve što smo uradili dosad. Naučili smo i brojne lekcije, period od 2020. je za ovu partiju bio vrlo turbulentan i značajan, i za državu u tom smislu”, navela je ona.

Kazala je kako je sigurna da će program koalicije “biti superioran”.

“Sigurna sam da će se građanski blok, u odnosu na koji URA i Demokrate predstavljaju neku vrstu temelja, prvo širiti, a drugo, bez dileme, biti ključni faktor u daljim političkim procesima… Odlazak nekih višedecenijskih političara i promjene koje imamo ukazuju da su teme podjela – teme prošlosti”, zaključila je, prenose Vijesti.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Neto profit EPCG u 2023. godini 52,4 miliona evra

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) ostvarila je u 2023. godini neto profit od 52,4 miliona evra. Iz EPCG je saopšteno da je dobit pre oporezivanja iznosila 65,9 miliona evra, odnosno 13,4 miliona je plaćen porez na dobit.

Region: Kako će biti rešen spor oko hidropotencijala Bilećkog jezera

Višedecenijsko neriješeno pitanje valorizacije vodnog potencijala Bilećkog jezera, kako se nadaju u Vladi, ali i u lokalnoj upravi Nikšića, na čijoj teritoriji se nalazi dio jezera, mogao bi da počne da se rješava ove godine. Zbog formiranja Bilećkog jezera, površine...

Crna Gora: Dobit EPCG grupe pre oporezivanja 80 miliona evra u 2023.

EPCG grupa će imati više od 80 miliona EUR dobiti u prošloj godini prije oporezivanja, saopštio je predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), Milutin Đukanović. On je u Bojama jutra na Televiziji Vijesti kazao da će EPCG, prije oporezivanja, u prošloj...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!