Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaUncategorizedCrna Gora: CEDIS...

Crna Gora: CEDIS u plusu 3 miliona evra

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) u ovom trenutku ima pozitivan bilans od oko tri miliona evra, kad je u pitanju poslovanje u prošloj godini, saopštio je vršilac dužnosti izvršnog direktora kompanije, Vladimir Ivanović.

„Kažem u ovom momentu, jer smo ove godine radili procenu imovine u vlasništvu CEDIS-a, koja će biti značajno uvećana i taj faktor može uticati na ovaj rezultat“, rekao je Ivanović za Vijesti, prenosi Mina.

On je dodao da će vrednost CEDIS-a biti uvećana 25 do 30 odsto, što je oko 100 miliona evra.

Ivanović je objasnio da se ranije duplo negativno mišljenje Državne revizorske institucije (DRI) odnosi na dve stavke.

„Prva je – 11 miliona EUR bila je 2016. imovina koja je prenesena kao osnivački kapital Elektroprivede CEDIS-u. Ne postoji poreklo te imovine, radi se o našim trafo-stanicama, o nečemu što mi održavamo, plaćamo svake godine uredno naše obaveze, izmirujemo troškove prema državi i nadležnim kompanijiama“, kazao je Ivanović.

On je naveo da je od 2016. takvo stanje tako i da je vrlo interesantno da je DRI sad dala negativno mišljenje, a dosad je bilo uslovno.

Ivanović je rekao da se druga stavka odnosi na stope odloženih poreza. „Stavka je uvedena 2022. godine i oni smatraju da je to uvedeno tada više zbog kompanija koje su strane i koje će na našem tržištu egzistirati. To je u domenu nekih kalkulacija za, u perspektivi ako dođe do nekog otuđenja imovine naše firme ili dođe do gašenja forme, što je u domenu nemogućeg, ili šta bi bilo kad bi bilo“, saopštio je Ivanović.

On je dodao da je Poreska inspekcija četiri meseca ispitivala poslovanje CEDIS-a i da nije našla nijednu zamerku. „Naravno, očekujem i od Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da ispita sve do kraja. Dostavićemo sve što traže od nas“, poručio je Ivanović.

CEDIS, kako je rekao, nema dugovanja ni prema državi, ni prema dobavljačima.

Evidentirano je oko 435.000 korisnika, među kojima 80.000 onih koji su eventirani kao nelegalni potrošači, prenosi biznis.rs.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Raspisan tender za izgradnju dalekvoda vredan 1,6 miliona evra

Uprava za kapitalne projekte Crne Gore raspisala je tender za izgradnju elektroenergetske infrastrukture za potrebe napajanja kompleksa Cmiljača električnom energijom. Reč je o dalekovodu 35 kV, od trafostanice (TS) 110/35 KV Ribarevine do TS 35/10 KV Cmiljača. Za ovaj tender opredeljeno...

Crna Gora: Profit Rudnika uglja Pljevlja dostigao 15 miliona evra u 2023.

Rudnik uglja Pljevlja ostvario je prošle godine neto profit od 15,2 miliona evra, što je za 5,8 miliona evra više ne u 2022. godini. Ukupna neraspoređena dobit na kraju prošle godine iznosi 41,2 miliona evra, navedeno je u finansijskim izvještajima...

Crna Gora: Neto profit EPCG u 2023. godini 52,4 miliona evra

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) ostvarila je u 2023. godini neto profit od 52,4 miliona evra. Iz EPCG je saopšteno da je dobit pre oporezivanja iznosila 65,9 miliona evra, odnosno 13,4 miliona je plaćen porez na dobit.
Supported byspot_img
error: Content is protected !!