Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeBiH: Rudari „iskopali“...

BiH: Rudari „iskopali“ pola miliona dobiti!

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Rudnik mrkog uglja „Breza“ prvo tromesečje ove godine završio je sa najboljim poslijeratnim rezultatima: iskopano je više od 120.000 tona komercijalnog uglja i ostvarena dobit oko milion KM!

„Tromesčni poslovni rezultat ostvaren je zahvaljujući velikim naporima rudara i čelnih ljudi Rudnika ali, i prije svega, pomoći koju je ovaj Rudnik imao od Koncerna EPBiH na čemu im se javno zahvaljujemo“, kaže direktor Rudnika Ćamil Zaimović.
„Rudari „Breze“ spremni su ostvariti, i značajno prebaciti, ovogodišnji plan proizvodnje od 420.000 tona komercijalnog uglja ali to ne zavisi samo od našeg angažmana. Uspešno poslovanje značajno nam je ugroženo neosnovanom odlukom Ureda za žalbe BiH koji nam je poništio tender za nabavku mehanizacije neophodne za rad novog čela, ističe Zaimović.

Prema njegovim rečima, ovom odlukom Ureda nije ugroženo samo pozitivno poslovanje Rudnika u ovoj godini nego i sigurnost rudara „Breze“.

Nadamo se da će se skorim izmenama Zakona o javnim nabavkama ubrzati realizacija neophodnih investicija koje su sada u zastoju i zbog nečijih ličnih interesa,“ istakao je Zaimović.

Treba napomenuti da je EPBiH više od 85 odsto tendera, vrijednih oko 110 miliona KM, za dokapitalizaciju rudnika, pokrenula u augustu protekle godine ali postupci po Zakonu o javnim nabavkama, zbog žalbi ponuđača, dugo traju zbog čega se i projekti modernizacije rudnika ne odvijaju planiranim tempom-saopštila je Elektroprivreda Bosne i Hercegovine.

Izvor energyobserver.com

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Prve aukcije za OIE tek 2025.

Ministarstvo kapitalnih investicija je u julu 2022. godine saopštilo da Crna Gora planira, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), da pokrene program za uspostavljanje aukcija za obnovljive izvore energije. Iako su gotovo sve države u okruženju...

Region JIE: Cena gasa na berzi CEEGEX u nedelju dostigla 37 evra po MWh

Prosečna ponderisana cena prirodnog gasa na dan unapred tržištu regionalne berze CEEGEX u nedelju 10. decembra dostigla je 36,97 evra po MWh. Tokom radne nedelje cene su iznosile od 37,4 do 40,2 evra po MWh. Na tržištu unutar dana CEEGEX,...

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!