Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeTEPCO zatražio pomoć...

TEPCO zatražio pomoć države u isplati naknada za posledice havarije

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Direktor kompanije TEPCO zatražio je od japanske vlade finansijsku pomoć u isplati odšteta svim pogođenima posledicama havarije u nuklearnoj elektrani u Fukušimi koju su u martu pogodili zemljotres i cuunami.

Iznoseći taj zahtjev ministru trgovine i industrije Banriju Kaiedi, Masataka Shimizu izjavio je kako njegova kompanija prihvata odgovornost za štete nastale usled najteže nuklearne katastrofe koja je pogodila svet u poslednjih 25 godina.

“Suočeni smo s izrazito teškom situacijom što se tiče prikupljanja sredstava zaduživanjem kod finansijskih institucija, da ne spominjemo izdavanje obveznica”, stoji u dokumentu kojeg je ministru uputio Tokyo Electric Power (TEPCO).

Kompaniji je zbog toga potrebna pomoć Vlade kako bi nastavila da posluje i izbjegla scenario koji bi doveo u pitanje “brzu isplatu poštene naknade pogođenim ljudima, te raspirio strahovanja oko stabilnosti snabdevanja strujom”.

Sistemi hlađenja u nuklearki Fukušima Daiići oštećeni su 11. marta u cunamiju izazvanim najsnažnijim zabilježenim potresom u istoriji Japana, što je dovelo do pregrejavanja reaktora, niza eksplozija i ispuštanja radioaktivnih materijala u okolinu.

Najteža nuklearna katastrofa od Černobila 1986. prisilila je desetine hiljada ljudi da napuste domove, radna mesta i seoska domaćinstva u radijusu od 20 kilometara oko postrojenja.

Izvor seebiz.eu

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: EPS preuzima gradnju 10 HE na Ibru

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture stavilo je na javni uvid Nacrt izmena i dopuna prostornog plana područja posebne namene sistema hidroelektrana na Ibru. Ovim dokumentom, koji je izradio Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije u saradnji sa Institutom za vodoprivredu Jaroslav Černi,...

Crna Gora: Veliko interesovanje za solarne projekte

Postojanje EPCG Solar gradnje opravdano je ogromnom potražnjom i mogućnošću zarade za EPCG grupu, ali i uštede za građane, ocijenila je direktorka kompanije, Valerija Saveljić i dodala da je sve veće interesovanje za projekte obnovljivih izvora. Kako ja navela,...

Crna Gora: Struja od januara skuplja za 5,6%

Od januara 2024. godine struja će u Crnoj Gori poskupeti za 5,63%, najavio je Igor Telebak, direktor Regulatorne agencije za energetiku i vodu (REGAGEN). Operator elektrodistributivnog sistema CEDIS podneo je zahtev regulatornoj agenciji za podizanje cena električne energije za naredni regulatorni period. Telebak je...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!