Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaSrbija EnergetikaSrbija:Uskoro jasna slika...

Srbija:Uskoro jasna slika o “Srbijagasu”

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Državni organi imaće uskoro jasnu sliku o dešavanjima u “Srbijagasu”, najavljuju u Ministarstvu energetike. Policija proverava dokumentaciju o poslovanju “Srbijagasa”.

Uprava kriminalističke policije potvrdila je da je ušla u “Srbijagas” i da proverava dokumentaciju o poslovanju tog javnog preduzeća. Kontrola je počela na zahtev Tužilaštva, a prema izveštaju o poslovanju “Srbijagasa” u 2011. godini, koji je dostavila Državna revizorska institucija.

Revizori su utvrdili da je to preduzeće, mimo Zakona o javnim nabavkama, potrošilo više od 46 milijardi dinara. Zbog toga je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv direktora “Srbijagasa” Dušana Bajatovića. Navodeći da Južni tok nije ugrožen, ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže da rad javnih preduzeća mora da se kontroliše.

Mihajlovićeva je rekla je da je “Srbijagas” preduzeće pred bankrotom i da postoje osnovane sumnje da tu stvari moraju da se preispitaju.

“Ovom prilikom da se čak i zahvalimo zaposlenima u Srbijagasu. Znate do Srbijagasa i informacija o Srbijagasu je teško doći ali su zaposleni iz Srbijagasa slali informacije Antikorupcijskom timu, a i državna Revizorska institucija je takođe dala svoj izveštaj”, navela je Mihajlovićeva.

Prema njenom mišljenju to je dovoljno da se dobije izveštaj nadležnih organa o tome šta se dešavalo u “Srbijagasu”.

“Paralelno sa tim mora da ide reformisanje Srbijagasa i finasijska konsolidacija zato što ćemo doći u situaciju da Srbijagas ne može ni jednu svoju obavezu da ispuni”, navela je Mihajlovićeva.

Državni sekretar u Ministarstvu energetike Srbije Dejan Novaković rekao je ranije da će državni organi uskoro imati “vrlo jasnu sliku” o tome šta se dešavalo u tom javnom preduzeću.

“Ministarstvo energetike je na početku mandata najavilo da će utvrditi pravo stanje u ‘Srbijagasu’. Svoje smo uradili, sada su na potezu sudstvo i tužilaštvo”, rekao je Novaković novinarima.

Kako je Tanjug ranije javio, Uprava kriminalističke policije i Služba za borbu protiv organizovanog kriminala na zahtev tužilaštva proveravaju dokumentaciju o poslovanju “Srbijagasa”.

Izvor RTS

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

FBiH: EBRD daje kredit od 25 miliona evra za solarne elektrane Gračanica

Vlada FBiH je donela Odluku o davanju prethodne saglasnosti za kreditno zaduženje Elektroprivrede BiH kod Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju projekta izgradnje fotonaponskih elektrana Gračanica 1 i Gračanica 2 u iznosu od 25,1 mil EUR. Za realizaciju...

Hrvatska: Ohmium isporučuje elektrolizere za projekat zelenog vodonika

Ohmium International, vodeća kompanija za proizvodnju zelenog vodonika koja dizajnira, proizvodi i postavlja napredne elektrolizere s protonskom izmenjivačkom membranom (PEM), objavila je da je odabrana za opremanje prvog projekta zelenog vodonika u Hrvatskoj. Ohmium je odabran za dobavljača PEM...

Region JIE: Rumunija razmatra da gradi novu HE na Dunavu zajedno sa Srbijom

Izgradnju hidroelektrane (HE) Đerdap 3 Vlada Srbije proglasila je projektom od posebnog značaja, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije (MRE). Kako MRE navodi u objavi 20. maja, taj strateški objekat na reci Dunav radi se u koordinaciji sa Rumunijom...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!