Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaSrbija EnergetikaSrbija:Mihajlović-Utvrditi kritične tačke...

Srbija:Mihajlović-Utvrditi kritične tačke EPS-a

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Problemi koji se tiču “EPS snabdevanja” moraju biti rešeni do sredine oktobra, kaže Zorana Mihajlović. Ministarka energetike za sledeću nedelju najavila zajednički sastanak sa rukovodstvom EPS-a na kome će se utvrditi “kritične tačke” kompanije.

Smena jednog čoveka u Elektroprivredi Srbije ili uvođenje kriznog menadžmenta u jedan deo te kompanije, neće rešiti probleme EPS-a, izjavila je ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Poručivši direktorima EPS-a da se pozabave aktuelnim problemima, ali i da predvide eventualne probleme, ona je naglasila da već dva meseca upozorava da postoje problemi koji se tiču “EPS snabdevanja” i da oni do sredine oktobra moraju da budu prošlost.

Komentarišući to što je sa dnevnog reda današnje sednice Upravnog odbora EPS-a sklonjeno pitanje uvođenja kriznog menadžmenta u Elektrodistibuciji Beograd (EDB), ona je ocenila da je samo rukovodstvo EPS-a shvatilo da to neće rešiti probleme.

“Ne komuniciram ni sa jednim direktorom javnih preduzeća preko saopštenja. Mislim da se to ne radi, imali smo puno sastanaka i imaćemo ih. Tu smo da zajedno radimo, ali moramo da vidimo rezultate svih,” rekla je Mihajlović, povodom pisma koje joj je uputio menadžment EPS-a, u kome se traži uvođenje kriznog menadžmenta u beogradskoj distribuciji, zbog propusta oko novih računa za struju.

Ona je za sledeću nedelju najavila zajednički sastanak sa rukovodstvom EPS-a na kome će se utvrditi gde su “kritične tačke” i kada će se dogovoriti o budućem radu kompanije.

Moramo da uradimo reviziju svih rezultata EPS-a koja se ne tiču samo EDB-a, nego i pitanjima koja se tiču poslovodstva preduzeća i svih privrednih društava u sastavu kompanije, dodala je Mihajlović.

Ona je naglasila da će problemi u EPS-u biti rešeni kada svi sednu i pogledaju šta su uradili, šta nisu, kada pogledaju rokove i zašto je “EPS snabdevanje” osnovano osam meseci nakon odluke o njegovom formiranju.

“Sve to je osnova za liberalizaciju tržišta električne energije na srednjem naponu, jer ne bi bilo dobro da EPS po otvaranju tržišta na srednjem naponu počne da gubi svoje kupce,” ukazala je Mihajlović.

EPS mora da se pripremi za otvaranje tržišta električne energije, a ovo je znak da nisu bili dovoljno spremni, istakla je Mihajlović.

Ona je naglasila da zbog propusta u EPS-u neće biti odlaganja liberalizacije druge faze tržišta električne energije, jer je to dobro za Srbiju i ne sme da se odlaže a, kako je rekla, direktori EPS-a će morati da budu mnogo efikasniji i da rade ako treba i 24 sata da se kompanija pripremi za liberalizaciju.

Izvor RTS

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Potreban kompromis između izgradnje energetskih kapaciteta i zaštite prirode

Decenijama su Vlade Crne Gore najavljivale izgradnju novih izvora energije i velikih infrastrukturnih projekata neophodnih za ekonomski razvoj. Gotovo svi su zaustavljeni praktično u idejnoj fazi - zbog protesta građana, lokalnih vlasti, nevladinih organizacija i drugih koji su tražili...

Region JIE: Cene električne energije kretale su se između 66 i 91 evra evra/MWh u 19. nedelji

  U 19. nedelji cene električne energije u regionu jugoistočne Evrope porasle su u odnosu na prethodnu sedmicu, u proseku za 25%, usled veće potražnje za električnom energijom, pada proizvodnje energije vetra i povećanja cene fjučersa za emisije CO2. Većina tržišta dostigla...

Hrvatska: Neto proizvodnja električne energije dostigla 1,46 TWh u martu

Neto proizvodnja električne energije u Hrvatskoj u martu 2024. iznosila je 1.457 GWh, što je za 13,4% manje u odnosu na mart prošle godine (1.682 GWh), pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. U martu je u hidroelektranama proizvedeno 782 GWh električne...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!