Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeSnadevanje električnom energijom...

Snadevanje električnom energijom u vanrednim situacijama

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Balkanski Institut za procenu i upravljanje rizicima, u saradnji sa Privrednom komorom Beograda, održaće danas okrugli sto na temu “Važnost snabdevanja električnom energijom u slučaju vanredne situacije “, koji treba da ukaže na značaj planova i spremnosti u slučaju nuklearnih ili drugih katastrofa.

Uvodno izlaganje će održati načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić.

Kako ističu u Institutu, tema energetske bezbednosti je jako važna jer su nuklearne katastrofe u svetu znatno promenile poglede na nuklearne elektrane, kao i neželjene događaje u kojima se pojavljuju štetni uticaji zračenja na čoveka i životnu sredinu.

Svet je tokom poslednjih nekoliko decenija postao zavisan od nuklearne energije, a najveću opasnost predstavljaju nesreće na nuklearnim reaktorima, čije posledice mogu biti katastrofalne na širokom području.

Predviđene su teme “Spremnost na adekvatnu reakciju u slučaju opasnosti od akcidenata u nuklearnim elektranama u neposrednom okruženju”, “Važnost stabilnog snabdevanja električnom energijom u slučaju vanrednih situacija” i “Važnost koordinisanih aktivnosti u cilju integrisanog odgovora društvene zajednice na katastrofe na nacionalnom i posebno na regionalnom nivou”.

Na okruglom stolu će učestvovati eminentni predstavnici nadležnih institucija, u oblasti zaštite i spasavanja, kao i predstavnici privrede, međunarodnih organizacija i akademske javnosti.

Izvor tanjug.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Prve aukcije za OIE tek 2025.

Ministarstvo kapitalnih investicija je u julu 2022. godine saopštilo da Crna Gora planira, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), da pokrene program za uspostavljanje aukcija za obnovljive izvore energije. Iako su gotovo sve države u okruženju...

Region JIE: Cena gasa na berzi CEEGEX u nedelju dostigla 37 evra po MWh

Prosečna ponderisana cena prirodnog gasa na dan unapred tržištu regionalne berze CEEGEX u nedelju 10. decembra dostigla je 36,97 evra po MWh. Tokom radne nedelje cene su iznosile od 37,4 do 40,2 evra po MWh. Na tržištu unutar dana CEEGEX,...

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!