Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeNIS povećao plasman...

NIS povećao plasman ulja i maziva za 16 odsto

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Naftna industrija Srbije (NIS) premašila je u 2010. godini prodaju ulja i maziva za 16 odsto, a u ovoj godini planira da poveća prodaju za čak 90 odsto, izjavio je direktor Direkcije maziva u NIS-u Dmitrij Vukolov.

“NIS želi da u ovom segmentu poslovanja postane lider u regionu i po obimu proizvodnje i po kvalitetu proizvoda,” rekao je Vukolov, na konferenciji za novinare, u okviru Salona automobila na Beogradskom sajmu, na kojoj su predstavljeni novi proizvodi brenda NISOTEC.

On je najavio širenje prodaje NIS-ovih ulja i maziva na tržištu regiona u ovoj godini, pored tržišta Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Slovenije, gde se ona već prodaju.

U prošloj godini NIS je razvio još desetak novih proizvoda iz linije NISOTEC, kao što su nova linija proizvoda za putnička i komercijalna vozila, koja zadovoljavaju standarde Euro 3,4 i 5 i omogućuju uštedu energije i očuvanje životne sredine, rekao je Vukolov.

Plan NISOTEC-a je da se u ovoj godini, uz novi vizuelni identitet, modernu ambalažu i nove tehnologije, još bolje pozicionira i da se prodaja poveća za 90 odsto, odnosno na 4.600 tona, rekao je on i naveo da je u prošloj godini prodato oko 2.800 tona tih proizvoda.

Program NISOTEC obuhvata širok spektar proizvoda odobrenih za upotrebu vodećih proizvođača vozila, kao i one namenjene za podmazivanje vozila starijih generacija do nove linije proizvoda namenjene putničkim i komercijalnim vozilima.

Na konferenciji su predstavljeni i proizvodi linije “G-enerdži” “Gasprom njeft”-ulja i maziva, koja obuhvataju asortiman sintetičkih i polusintetičkih ulja za motore evropskih, japanskih i američkih proizvođača putničkih automobila poslednje generacije.

Generalni direktor “Gasprom njeft Lubrikant” Aleksandar Truhan naveo je da je ta kćerka firma “Gasprom njefta” u 2010. godini osvojila 13 odsto tržišta ulja i maziva Rusije i značajno povećala svoj udeo na tržištima Italije, Grčke, Ukrajine, Belorusije i Kazahstana.

Investiranje u proizvodnju, tehnologije i marketing iznosilo je 1,4 milijarde rubalja, a do kraja 2012. godine ta firma planira da dodatno investira oko četiri milijarde rubalja u izgradnju novih proizvodnih kapaciteta za proizvodnju ulja i za kupovinu proizvodnih objekata, ne samo u Rusiji već i van njenih granica, naglasio je Truhan.

“Naš zadatak je da postanemo tehnološki lider među ruskim kompanijama-proizvođačima maziva i naši sledeći koraci usmereni su na intenzivan razvoj distribucije i proizvodnje u Rusiji”, rekao je Truhan.

On je podsetio da je “Gasprom njeft Lubrikant” postala vlasnik savremenih visokotehnoloških proizvodnih objekata u Italiji, čiji će proizvodi zadovoljavati zahteve ruskih i evropskih potrošača, kao i da je ta kompanija lansirala internacionalni brend motornih ulja “G-enerdži” i maziva za automobile “G-family”.

U prošloj godini takođe je izbačeno na tržište 40 novih proizvoda, koji zadovoljavaju najnovije zahteve međunarodnih proizvođača automobila.

Kompanija “Gasprom njeft Lubrikant” osnovana je 2007. godine, sa ciljem povećanja efikasnosti i razvoja biznisa ulja “Gasprom njefta”, a poseduje proizvodna postrojenja u evropskom i azijskom delu Rusije i u Italiji.

Izvor tanjug.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

RS: Kineske kompanije traže dodatne garancije za izgradnju HE „Buk Bijela“

Tri kineske kompanije dostavile ponude za izgradnju hidroelektrane „Buk Bijela“ Najpovoljniji ponuđač još nije izabran Kineske banke rezervisane zbog sporova koji se vode oko ovog projekta Kineske firme koje su dostavile ponude za izgradnju hidroelektrane „Buk Bijela“ zatražile su dodatne garancije od...

Region JIE: Cene električne energije su se kretale 65-131 evro po MWh u 47. nedelji

U 47. nedelji, cene na evropskim tržištima električne energije su porasle kao posledica viših cena gasa, rastuće potražnje i smanjene proizvodnje energije vetra. Povećanje prosečne spot cene gasa od 3,6% u odnosu na prethodnu nedelju i opšti rast potražnje...

Rumunija: Ukrajinski DTEK postavio najveće vetroturbine u zemlji

Završena jer izgradnja vetroparka instalisane snage 60 MW u Ruginoasi u rumunskom okrugu Iasi. Projekta je razvila ukrajinska kompanija DTEK, a vrednost investicije je 90 miliona evra. To je jedini veliki projekat vetra razvijen ove godine u Rumuniji. Licencu za proizvodnju...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!