Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...

RTB “Bor” će, najverovatnije, biti reprogramiran stari dug za struju

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Postoji mogućnost da se reprogramira stari dug za struju Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, kaže Dragoljub Zdravković.

Zdravković, direktor “Jugoistoka”, preduzeća koje posluje u sastavu EPS-a, je nagovestio skori dogovor o reprogramiranju starog duga čiji iznos nije saopšten.

– Ovo je samo jedan u nizu sastanaka na tu temu i verujem da ćemo vrlo brzo postići dogovor koji će biti pretočen u sporazum o izmirivanju zaostalih potraživanja za isporučenu električnu energiju – rekao je Zdravković.

Direktor RTB-a Blagoje Spaskovski izrazio je zadovoljstvo zbog rekordne cene bakra na berzi metala čime je to preduzeće u mogućnosti da redovno izmiruje obaveze prema EPS-u.

– Kombinat bakra je odgovorna kompanija koja nijednog trenutka nije ignorisala balast starih dugova. Ubeđen sam da ćemo ubrzo postići saglasnost i potpisati sporazum o reprogramu duga za struju – rekao je Spaskovski.

Ta kompanija od septembra 2010. godine redovno izmiruje mesečne obaveze za utrošenu struju, veće od 200 miliona dinara.

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Nebojša Ćirić izjavio je nedavno da ukupan dug RTB-a Bor javnim preduzećima iznosi 400 mil EUR i da bi mogao biti pretvoren u kapital preduzeća.

Izvor Ekapija.com

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Prve aukcije za OIE tek 2025.

Ministarstvo kapitalnih investicija je u julu 2022. godine saopštilo da Crna Gora planira, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), da pokrene program za uspostavljanje aukcija za obnovljive izvore energije. Iako su gotovo sve države u okruženju...

Region JIE: Cena gasa na berzi CEEGEX u nedelju dostigla 37 evra po MWh

Prosečna ponderisana cena prirodnog gasa na dan unapred tržištu regionalne berze CEEGEX u nedelju 10. decembra dostigla je 36,97 evra po MWh. Tokom radne nedelje cene su iznosile od 37,4 do 40,2 evra po MWh. Na tržištu unutar dana CEEGEX,...

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!