Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaRegion energetikaRepublika Srpska:Milekić-Neosnovani protesti...

Republika Srpska:Milekić-Neosnovani protesti sindikata RiTE Gacko

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Direktor Elektroprivrede Republike Srpske /ERS/ Branislava Milekić ocijenila je da su neosnovani stavovi Sindikalnog odbora Rudnika i Termolektrane /RiTE/ “Gacko” u vezi sa novim imenovanjem vršioca dužnosti direktora RiTE i pozvala ih na punu odgovornost i uzdržanost od daljih protesta i okupljanja.

Ističući da za to objektivno nema razloga, Milekićeva je izjavila Srni da RiTE “Gacko” nije ni u kakvoj krizi, te da uredno ispunjava planove poslovanja, redovno servisira sve svoje obaveze, te da će izbor novog rukovodstva biti izvršen u skladu sa propisanom procedurom.

Ona je objasnila da je u postupku raspisivanja konkursa za izbor i imenovanje članova Uprave RiTE “Gacko”, Nadzorni odbor, u skladu sa ovlašćenjima i nadležnostima, odlučio da ne imenuje po treći put Rajka Papovića za vršioca dužnosti direktora.

“Ova činjenica neće i ne može imati uticaja na konačno imenovanje članova

Uprave, pa i direktora po raspisanom javnom konkursu, koji će u svemu biti proveden u skladu sa propisima i opštim aktima”, kaže Milekićeva.

Ona pojašnjava da je imenovanje i razrješenje članova uprave u Matičnom i zavisnim preduzećima u sastavu Mješovitog Holdinga ERS-a Trebinje, kao javnim preduzećima, vrše nadzorni odbori, u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima i Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Republike Srpske, te opštim aktima svakog preduzeća, kojima su uređene detaljne procedure, nadležnosti i način imenovanja i razrješenja.

Sindikalna organizacija RiTe Gacko jutros je organizovala protest zbog, kako kažu, nezakonite smjene dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora RiTE Gacko Rajka Papovića, tvrdeći da se “te smjene provode da bi se, između ostalog, uništilo preduzeće”.

Nadzorni odbor RiTE “Gacko” je 25. oktobra za vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća imenovao Milenka Milidraga. Vršilac dužnosti u protekla četiri mjeseca bio je Rajko Papović, koje je Nadzorni odbor na tu dužnost imenovao 30. maja. Mandat mu je trajao 90 dana, nakon čega mu je produžen na još dva mjeseca.

Komentarišući današnji zahtjev odbornika Skupštine opštine Nevesinje da sjedište Hidroelektrane /HE/ “Dabar” bude u Nevesinju, Milekićeva je podsjetila da je privremeno sjedište HE u Trebinju, jer za to postoje, za sada, najbolje pretpostavke u okviru Hidroelektrana na Trebišnjici, koje obezbjeđuju i materijalnu i kadrovsku podršku razvoju projekta.

Milekićeva ističe da je u toku izrada glavnog projekta, koja bi trebalo da definiše mikrolokaciju energetskih objekata.

“Mi smo koncentrisani na izradu glavnog projekta i pripremne radove koji se izvode, a kada i kako će se mijenjati sjedište HE ‘Dabar’ odlučiće Vlada Republike Srpske, kao većinski vlasnik osnivača”, navela je Milekićeva.

U Nevesinju je danas održana vanredna sjednica Skupštine opštine na kojoj je jednoglasno zahtijevano da sjedište HE “Dabar” bude u Nevesinju.

Izvor Nezavisne

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Hrvatska: JANAF preuzeo svoj prvi solarni projekt 

Hrvatska kompanija Jadranski naftovod (JANAF) putem povezanog društva JANAF OIE sklopila je Ugovor o kupoprodaji 100 posto udela u društvu Solar Energy Vođinci i ulaganju u solarnu elektranu u Vođincima, nedaleko od Vinkovaca, projektovane instalirane snage 14,3 MW i priključne snage...

BiH: EPBiH raspisala tender za remont turbine bloka 7 TE Kakanj

Elektroprivreda BiH je raspisala međunarodni javni poziv za revitalizaciju turbinskog postrojanja na bloku 7 u Termoelektrani Kakanj. Kako se navodi u pratećoj dokumentaciji procijenjena vrijednost je blizu 35 miliona KM sa PDV-om. Predviđen je postupak e-aukcije a kriterijum  jenajniža cena. Rok isporuke je 15...

Rumunija: Fič dodelio Romgazu rejting ‘BBB-‘

Kreditna agencija Fič Rejtings je prvi put dodelila rumunskoj kompaniji Romgaz dugoročni kreditni IDR rejting BBB-, sa stabilnim izgledima. Ovaj rejting Romgaza veći je za jedan stepen u odnosu na njegov “bb+” samostalni kreditni profil (SCP) za državnu podršku, prema kriterijumima Fiča...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!