Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaAktuelnosti iz Energetike"Gaspromnjeft" zadovoljan poslovanjem...

“Gaspromnjeft” zadovoljan poslovanjem NIS-a

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Ruska kompanija “Gaspromnjeft “, većinski vlasnik Naftne industrije Srbije (NIS), zadovoljna je rezultatima poslovanja NIS-a u 2010. godini, izjavio je danas u intervjuu Tanjugu generalni direktor “Gaspromnjefta” Aleksandar Đukov.

“Kompanija NIS se jako uspešno razvija i već se može reći da postoje pozitivni rezultati u rusko-srpskoj energetskoj saradnji”, rekao je Đukov.

On je ocenio da je saradnja između Srbije i Rusije u oblasti energetike obostrano korisna i da se veoma uspešno razvija.

Transformacija NIS-a u lidera na Balkanu svakako će potrajati neko vreme, ali mi vidimo perspektivu, verujemo menadžmentu kompanije i “Gaspromnjeft” je u potpunosti siguran da će se to realizovati, kazao je Đukov i istakao da postoji jako konstruktivna saradnja između menadžmenta NIS-a, “Gaspromnjefta” i Vlade Srbije.

“Ovaj projekat ima potpunu podršku svih strana i siguran sam da uz takvu podršku uspeh nikako ne može izostati”, precizirao je Đukov, koji je i predsednik Izvršnog odbora “Gaspromnjefta”.

Ono što je najvažnije je da je prošle godine izgrađen dobar temelj za budući razvoj NIS-a, naglasio je Đukov i podsetio da je 2010. počela modernizacija rafinerije u Pančevu.

On je napomenuo da je prošle godine takođe izrađena strategija razvoja NIS-a i počela je realizacija te strategije, što će omogućiti širenje kompanije u regionu, kako bi NIS postao lider u naftnom sektoru na Balkanu.

To će se svakako, kako je istakao, odraziti na rast kapitalizacije i rast vrednosti akcija NIS-a.

“NIS je prvi korak od tri predviđena u saradnji između Vlada Srbije i Ruske Federacije u oblasti energetike, a uspešan tok realizacije ovog prvog koraka daje nam pravo da smatramo da će i preostala dva biti podjednako uspešna”, kazao je Đukov.

Komentarišući nedavno završenu ponudu za preuzimanje akcija NIS-a koju je objavio “Gaspromnjeft”, u skladu sa ugovorom o kupovini NIS-a, Đukov je ocenio da to što je samo oko pet odsto manjinskih vlasnika akcija NIS-a prodalo svoje akcije predstavlja jasan dokaz da postoji vera u budući rast cena deonica NIS-a.

To ukazuje da ne samo manjinski akcionari, već i čitavo tržište, vide jasnu perspektivu za akcije NIS-a, ocenio je Đukov i dodao da se po tom pitanju podudaraju očekivanja manjinskih akcionara NIS-a i čitavog tržišta sa očekivanjima menadžmenta NIS-a i “Gaspromnjefta”.

Prema njegovim rečima, NIS već ima niz planova koji se tiču izlaska kompanije na tržište regiona, kako po pitanju proizvodnje i istraživanja, tako i u plasmanu derivata koji se proizvode u Srbiji.

Postoji čitav niz konkretnih dogovora i uveren sam da će neki od njih već ove godine biti realizovani, zaključio je Đukov.

Izvor Tanjug.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Region JIE: Cena gasa na berzi CEEGEX pala na 23,8 evra po MWh

  Prosečna ponderisana cena prirodnog gasa na dan unapred tržištu regionalne berze gasa CEEGEX pala je u ponedjeljak, 4. marta, na 23,78 evra po MWh. Tokom prethodne sedmice, spot cene gasa kretale su se od oko 22,2 do 24,1 evra po MWh. Na unutardnevnom...

Crna Gora: Vrednost izvoza EPCG-a dostigla 20 miliona evra u prva dva meseca

Elektroprivreda (EPCG) je u prva dva mjeseca ove godine ostvarila značajan izvoz i po tom osnovu zabilježila više od 20 miliona EUR profita, dok je uvezla oko deset miliona. Hidrološka situacija nije loša, iako snijega nije bilo. Ipak, efekti toga...

Grčka na putu da postane vodeći izvoznik struje ka Centralnoj Evropi

U bliskoj budučnosti, Grčka bi mogla da stvori milijarde evra svojoj ekonomiji kroz razvoj energetskih mreža i gasovoda sa centralnom Evropom, navodi se u studiji koju je objavila konsultantska kompanija KPGM. U studiji je navedeno i da Grčka ima...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!