Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz Energetike"Elektrodistribuciji Beograd" uručen...

“Elektrodistribuciji Beograd” uručen sertifikat ISO 14001 za sistem upravljanja zaštitom životne sredine

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Sertifikat za sistem upravljanja zaštitom životne sredine, ISO 14001, dodeljen je “Elektrodistribuciji Beograd”. Direktoru Društva, Stevanu Milićeviću, primerke Sertifikata je uručila direktorka kuće “Certop International Holding” Katalin Težer, a uručenju su prisustvovali predstavnici sertifikacione kuće “Certop Srbija” i “Certop International Holding” iz Budimpešte, članovi radnog kolegijuma EDB-a i rukovodilac Centra za integrisani sistem menadžmenta EDB-a.

Milićević je ocenio da je “Elektrodistribucija Beograd” izabrala da do sertifikata dođe uz istovremenu edukaciju zaposlenih.

Direktor “Certop Srbija” Tibor Šandor, istakao je da je “Elektrodistribucija Beograd” dokazala da je lider u regionu, da čini velike napore u zaštiti čovekove sredine, kao i da je njeno poslovanje u potpunosti usaglašeno sa standardom ISO 14001.

– Sertifikacionu proveru smo obavljali u visoko stručnom ambijentu organizacionih celina EDB-a – rekao je Šandor, ističući da su vodeći proverivači i eksperti iz Evropske unije tokom pretprovere i sertifikacione provere imali stručnu pomoć zaposlenih u Centru za IMS, svih zaposlenih u EDB-u, kao i konsultantske kuće “TEKON Tehnokonsalting”.

Sertifikat važi tri godine, a krajem ove godine dolazi nadzorna poseta koja ima za cilj da ustanovi da li se zahtevi ovog standarda poštuju, da li su otklonjene neusaglašenosti i problemi uočeni na eksternoj proveri, a posebno da li je stanje zaštite životne sredine u EDB-u unapređeno.

Izvor Ekapija.com

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...

Srbija: Mol najavljuje novu dual fuel tehnologiju

Kompanija MOL Serbia učestvovala je ove godine na LookUp 2 konferenciji na Kopaoniku kako bi prenela iskustva koja MOL Grupa godinama gradi na polju zelene energije i održivog snabdevanja naftnim derivatima u regionu CIE čiji deo je i Srbija. Generalni...

Region: Izvoz uglja iz Republike Srpske za EPS pod oznakom “poverljivo”

Kako i od koga Elektroprivreda Srbije (EPS) uvozi ugalj iz bh. entiteta Republika Srpska? Kada to pitate najveću državnu energetsku kompaniju u Srbiji, odgovaraju da su te informacije "poverljive". EPS je odbio da Radiju Slobodna Evropa (RSE) dostavi podatke o...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!