Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeMiodrag Kostić prodao...

Miodrag Kostić prodao akcije NIS-a

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Nakon zatvaranja ponude za preuzimanje akcija NIS-a, deonice ove naftne kompanije po ceni od 506 dinara prodali su svi veliki investitori, pa i Modrag Kostić. Svoje akcije prodali su i AIK banka, Dunav osiguranje, hrvatski ZB invest.

Akcije je nadalje moguće prodavati samo na Beogradskoj berzi gde sada vrede 478 dinara. U vlasničkoj strukturi NIS-a više nisu ni penzioni fondovi Dunav osiguranja, Sunoko i drugi veliki investitori koji su se nalazili iza kastodi računa banaka.

Miodrag Kostić je preko svoje brokerske kuće “M&V Investment” akcije kupovao u tranšama. Krajem prošle godine njegov paket je vredio oko 50 miliona dinara, a deonice u vlasništvu Zagrebačke banke su vredile duplo više.

Sa okončanjem ponude, velike ulagače u vlasničkoj strukturi naftne kompanije nije uspelo zadržati ni to što je NIS objavio 16 milijardi dinara dobiti za prošlu godinu.

U NIS-u kažu da povlačenje investitora motivisano kratkoročnom zaradom. “Kupovali su po nižim cenama, a prodavali po 506 dinara. Sada nije isključeno da ti isti prodavci ponovo počnu da kupuju akcije”, rekli su u NIS-u.

Oni dodaju i da ova deonica ima potencijal za rast znajući da je NIS 2010. pozitivno poslovao i da planira investicije. Nakon okončanja ponude, najveći manjinski akcionar posle države je investicioni fond Erste sa udelom od 0,18 %.

Izvor energetika.ba

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Prve aukcije za OIE tek 2025.

Ministarstvo kapitalnih investicija je u julu 2022. godine saopštilo da Crna Gora planira, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), da pokrene program za uspostavljanje aukcija za obnovljive izvore energije. Iako su gotovo sve države u okruženju...

Region JIE: Cena gasa na berzi CEEGEX u nedelju dostigla 37 evra po MWh

Prosečna ponderisana cena prirodnog gasa na dan unapred tržištu regionalne berze CEEGEX u nedelju 10. decembra dostigla je 36,97 evra po MWh. Tokom radne nedelje cene su iznosile od 37,4 do 40,2 evra po MWh. Na tržištu unutar dana CEEGEX,...

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!