Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeŠkundrić: Izgradnje HE...

Škundrić: Izgradnje HE na Ibru do kraja godine

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Izgradnja prve hidrocentrale kapaciteta 10 megavata od ukupno 10 malih hidrocentrala na Ibru počeće do kraja ove godine, izjavio je danas savetnik premijera za energetiku Petar Škundrić.

On je podsetio da je za izgradnju tih hidrocentrala, ukupne snage oko 104 megavata, formirano zajedničko preduzeće Elektroprivrede Srbije (EPS) sa italijanskom kompanijom Seći Energija.

Investicije u energetici se, inače, odvijaju saglasno planiranoj dinamici, rekao je Škundrić i dodao da je bilo određenih pomeranja rokova, zbog ekonomske krize.

“Očekujemo da će u narednih 15 dana biti rešeno pitanje tendera za izgradnju termoelektrane “Nikola Tesla B3” i “Kolubare B”, rekao je Škundrić novinarima prilikom puštanja u rad hidrocentrale u Studenici.

On je istakao da se u junu očekuje odobrenje kineskog kredita za modernizacuju Termoelektrane i kopova “Kostolac” i izrazio očekivanje da će ta investicija biti ostvarena po planu.

Savetnik premijera naglasio je da se svi kapitalni remonti u energetskom sektoru odvijaju po planu i da je počela obnova malih hidroelektrana u vlasništvu EPS-a, vredna oko 50 miliona evra.

Izvor tanjug.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Prve aukcije za OIE tek 2025.

Ministarstvo kapitalnih investicija je u julu 2022. godine saopštilo da Crna Gora planira, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), da pokrene program za uspostavljanje aukcija za obnovljive izvore energije. Iako su gotovo sve države u okruženju...

Region JIE: Cena gasa na berzi CEEGEX u nedelju dostigla 37 evra po MWh

Prosečna ponderisana cena prirodnog gasa na dan unapred tržištu regionalne berze CEEGEX u nedelju 10. decembra dostigla je 36,97 evra po MWh. Tokom radne nedelje cene su iznosile od 37,4 do 40,2 evra po MWh. Na tržištu unutar dana CEEGEX,...

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!