Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaAktuelnosti iz EnergetikeKonuzin: Želimo da...

Konuzin: Želimo da Srbija bude lider u energetici

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

 

Premijer Rusije Vladimir Putin predstaviće srpskim vlastima tokom predstojeće posete Beogradu konkretne planove za realizaciju projekta Južni tok.

Ruski Komersant objavio je danas da bi Rusija mogla da odustane od izgradnje Južnog toka i da razmatra alternativne načine za snabdevanje zapadne Evrope gasom.

To je najavio ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin, koji je naveo da će privredna saradnja, pre svega u oblasti energetike, biti glavna tema Putinovih razgovora sa srpskim zvaničnicima.

“Znamo da je srpska strana veoma zainteresovana da čuje pojedinosti o tome kako će biti realizovan projekat Južni tok. Premijer Putin će srpskim vlastima predstaviti konkretne planove na tom polju”, rekao je Konuzin.

Ambasador Konuzin je dodao da je saradnja u energetici veoma važna za obe države i dodao da postoje “originalne ideje o tome kako da unapredimo tu saradnju”.

“Veoma želimo da Srbija postane lider u oblasti energetike na Balkanu. To je nešto što je u interesu kako vaše zemlje, tako i nas. Mislim da će ta tema biti centralna u razgovorima premijera Putina sa predsednikom (Borisom) Tadićem i premijerom (Mirkom) Cvetkovićem)”, naglasio je Konuzin.

Ruski ambasador je rekao da je poseta ruskog premijera Putina Srbiji još jedan potvrda intezivnih i dobrih odnosa koje imaju dve države.

“Dolazak premijera Putina jedan je od elemenata čitavog niza kontakata na najvišem nivou koji su uspostavljeni između naših zemalja poslednjih godina”, rekao je Konuzin.

Ranije je najavljeno da ruski premijer Vladimir Putin dolazi u posetu Srbiji u sredu 23. marta, tokom koje će se sastati sa srpskim predsednikom Borisom Tadićem i premijerom Mirkom Cvetkovićem.

Izvor Beta.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Region JIE: Cena gasa na berzi CEEGEX pala na 23,8 evra po MWh

  Prosečna ponderisana cena prirodnog gasa na dan unapred tržištu regionalne berze gasa CEEGEX pala je u ponedjeljak, 4. marta, na 23,78 evra po MWh. Tokom prethodne sedmice, spot cene gasa kretale su se od oko 22,2 do 24,1 evra po MWh. Na unutardnevnom...

Crna Gora: Vrednost izvoza EPCG-a dostigla 20 miliona evra u prva dva meseca

Elektroprivreda (EPCG) je u prva dva mjeseca ove godine ostvarila značajan izvoz i po tom osnovu zabilježila više od 20 miliona EUR profita, dok je uvezla oko deset miliona. Hidrološka situacija nije loša, iako snijega nije bilo. Ipak, efekti toga...

Grčka na putu da postane vodeći izvoznik struje ka Centralnoj Evropi

U bliskoj budučnosti, Grčka bi mogla da stvori milijarde evra svojoj ekonomiji kroz razvoj energetskih mreža i gasovoda sa centralnom Evropom, navodi se u studiji koju je objavila konsultantska kompanija KPGM. U studiji je navedeno i da Grčka ima...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!