Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...

Komiko oil 4. februara plaća zemljište

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Iz kompanije Komiko oil saopštili su da su u toku procedure neophodne da bi se izvršila uplata za zemljište za igradnju rafinerije u Smederevu.

“Investicija Komiko oila – izgradnja moderne rafinerije nafte u Smederevu, posle potpisivanja sporazuma o poravnanju sa Skupštinom grada, ide svojim tokom i očekuje se da ovih dana nadležni organi matične firme Komiko oversis potpišu potrebne akte kako bi se pustio novac za plaćanje zemljišta na kome će biti izgrađena rafinerija”, izjavio je Radomir Radivojević, predstavnik Komiko oila u Srbiji.

Prema njegovim rečima, 25. januara će biti održana Skupština akcionara američke kompanije Komiko oversis, nakon koje će biti zvanično predstavljeno ko je još, pored Brajana Mareja i drugih akcionara koje je srpska javnost imala priliku da upozna, u vlasničkoj strukturi Komiko oversisa.

Radivojević očekuje da će se odmah nakon održavanja Skupštine akcionara pustiti novac za zakup zemljišta za izgradnju rafinerije i to u ugovorenom roku sa Skupštinom grada Smedereva do 4. februara.

“Akcionari Komiko oversisa koji se dosad nisu legitimisali u Srbiji, iz razumljivih razloga, jer nisu želeli da dopuste da se sa njihovim imenom igra kao što su se neki igrali sa imenom Komiko oila u Srbiji do postizanja sporazuma, biće predstavljeni na Skupštini. Reč je o dva veoma velika svetska privredna imena, jednoj bankarskoj instituciji i jednom privatnom investitoru čija kompanija čini jednu od deset najvećih u svetu. Na taj način će se najbolje razbiti raznorazna neosnovana podmetanja, da je nepoznato ko stoji iza Komiko oila i da je njegov kapital sumnjiv”, rekao je Radivojević listu “Danas”.

On je izrazio nadu da će, nakon što javno budu predstavljeni i drugi veliki akcionari Komiko oversisa, sa imena kompanije biti skinuta anatema koju su nametali određeni krugovi u Srbiji.

Skupština grada Smedereva je 4. januara prihvatila predlog o izdavanju u zakup građevinskog zemljišta za izgradnju rafinerije i predlog o vansudskom poravnanju zbog kašnjenja u isplati sredstava za zakup zemljišta, čime je izbegnut sudski spor Komiko oila i Smedereva.

Komiko oil se obavezao da potrebnu sumu u koju je uračunata i zatezna kamata isplati u roku od mesec dana od prihvatanja predloga od odbornika Skupštine grada Smedereva.

Predviđeno je da izgradnja rafinerije nafte, koja će koštati 250 miliona evra, traje tri godine i da će u njoj posao naći oko 700 radnika.

Izvor Akter

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

FBiH: EBRD daje kredit od 25 miliona evra za solarne elektrane Gračanica

Vlada FBiH je donela Odluku o davanju prethodne saglasnosti za kreditno zaduženje Elektroprivrede BiH kod Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju projekta izgradnje fotonaponskih elektrana Gračanica 1 i Gračanica 2 u iznosu od 25,1 mil EUR. Za realizaciju...

Hrvatska: Ohmium isporučuje elektrolizere za projekat zelenog vodonika

Ohmium International, vodeća kompanija za proizvodnju zelenog vodonika koja dizajnira, proizvodi i postavlja napredne elektrolizere s protonskom izmenjivačkom membranom (PEM), objavila je da je odabrana za opremanje prvog projekta zelenog vodonika u Hrvatskoj. Ohmium je odabran za dobavljača PEM...

Region JIE: Rumunija razmatra da gradi novu HE na Dunavu zajedno sa Srbijom

Izgradnju hidroelektrane (HE) Đerdap 3 Vlada Srbije proglasila je projektom od posebnog značaja, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije (MRE). Kako MRE navodi u objavi 20. maja, taj strateški objekat na reci Dunav radi se u koordinaciji sa Rumunijom...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!