Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...

Kina ulazi u rumunsku energetiku?

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Državna kineska korporacija, zainteresovana je da postane akcionar u rumunskoj kompaniji za transport energije Transelektrika.

Kineska kompanija, deseta po veličini u svetu prema časopisu Forbs, predstavila je ponudu Ministarstvu ekonomije za paket od 15 odsto akcija koje to ministarstvo namerava da stavi na listu ove godine na Berzi vrednosti Bukurešt (BVB).
Ministarstvo ekonomije poseduje 73,6 odsto akcija u kompaniji Transelektrika.

SGČ se prošle godine nalazila na osmom mestu u klasifikaciji Forbsa, među 500 najvećih svetskih kompanija, sa prihodom od 184,5 milijarde dolara 2009. godine.

Osnovana 2002. godine, kineska kompanija ima 1,5 miliona angažovanih i bavi se uglavnom izgradnjom i operacijama električnih mreža.

Agencija Mediafax saznaje iz energetskih izvora da je kineska kompanija “China Huadian” izrazila interes da kupi akcije u kompaniji Nuklear Elektrika iz Černavode, koja ima projekat od četiri milijarde evra za izgradnju reaktora 3 i 4.

Izvor beta.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: Zlatna groznica u najčistijem delu zemlje

Projekat rudnika zlata u Homolju u kom je bilo najavljeno korišćenje cijanida barem je privremeno sprečen, ali aktivisti upozoravaju na njegov mogući povratak u igru i rizike od samih geoloških istraživanja. “Donosioci odluka” ne razumiju da će zbog klimatske...

Srbija: Korišćenje pepela i gipsa štedi novac

Za razliku od sveta, korišćenje pepela, šljake i gipsa - najzastupljenijih sekundarnih materijala u Srbiji je nedovoljno. Ovaj problem mogao bi se rešiti uspostavljanjem operatera, koji bi centralizovano upravljao plasmanom pepela, rečeno je na Međunarodnoj stručnoj konferenciji „Pepeo, šljaka,...

BiH mora trajno da zaštiti Gornju Neretvu

Konkretni koraci ka suspenziji izgradnje hidroelektrane (HE) “Ulog”, raskidanju koncesionih ugovora za planirani projekat HES “Gornja Neretva”, HE “Glavatičevo” i HE “Bjelimići”, kao ni adekvatnoj zaštiti kompletnog sliva gornje Neretve nisu poduzeti i neophodno je da BiH ubrza procese...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!