Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeJapan će ispuniti...

Japan će ispuniti obećanje

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Predsedniku Srbije Borisu Tadiću, prilikom njegove nedavne posete Japanu, japanski premier Naoto Kan je obećao pomoć u rekonstrukciji TE “Nikola Tesla”- zajam od 240 miliona evra.

“Želeo bih da izrazim zahvalnost za saosećanja i podršku koju ste pokazali prema narodu Japana. Na sreću, sada je situacija pod kontrolom, posebno u pogođenim oblastima, gde građevinski radovi idu po planu”, rekao je Cunozaki.

Katastrofalni zemljotres i cunami pogodio je japansku industriju, koja bi na jesen trebalo da se stabilizuje, rekao je ambasador Japana i dodao da će njegova država, bez obzira na nesreću koja ga je zadesila, nastaviti saradnju sa Srbijom.

Tokom razgovora sa Cunozakijem, gradonačelnik Kruševca Dragan Jovanović i njegovi saradnici upoznali su gosta sa privrednim potencijalima grada i mogućnostima za proizvodnju hrane.

“Razgovarao sam sa gradonačelnikom o privredi grada i o aktivnostima japanskih kompanija u Srbiji. Nadam se da će u budućnosti japanske kompanije početi da rade i u ovom regionu”, rekao je Cunozaki.

“Japan je krenuo sa jednom investicijom Panasonika u Svilajncu. Za sada to dobro funkcioniše i ako to uspe, oni će sigurno doći i u Kruševac”, istakao je Jovanović.

Ovo je prva zvanična poseta japanskog ambasadora gradu pod Bagdalom. Cunozaki je nakon prijema kod gradonačelnika obišao crkvu Lazaricu, zatim je prisustvovao muzičkom programu u izvođenju hora Muzičke škole i dece iz vrtića “Naša radost”, a onda je sa gradonačelnikom Kruševca u Pionirskom parku zasadio “Drvo mira i prijateljstva”.

U Legatu Milića od Mačve priređeno je književno veče posvećeno narodu Japana, pod nazivom “Ne pali još svetiljku”, po čuvenoj “Antologiji japanske poezije”.

Izvor balkanmagazin.com

 

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Region JIE: Uspešno testiranje 15-minutne dodele kapaciteta na HR-SI i HR-HU granici

Nominovani operatori tržišta električne energije (NEMO) i operatori prenosnih sistema (TSO) uključeni u evropsko jedinstveno unutardnevno povezivanje (SIDC) potvrdili su uspešan završetak testiranja za pokretanje 15-minutne tržišne dodele kapaciteta na hrvatskoj, slovenačkoj i mađarskoj granici, saopštio je CROPX. Očekivani datum...

Severna Makedonija: Bruto proizvodnja električne energije dostigla 420 TWh u septembru

Bruto proizvodnja električne energije u Severnoj Makedoniji smanjena je za 13,6% u septembru 2023. godine u odnosu na isti mesec 2022. godine, na 419.891 MWh, pokazuju podaci koje je objavio Zavod za statistiku Makstat. U istom periodu, neto proizvodnja električne...

Grčka: Karatzis Group gradi solarne elektrane od 270 MW

Karatzis Group, proizvođač mrežastih materijala i investitor u obnovljive izvore energije, počela je izgradnju tri solarne elektrane, ukupnog kapaciteta 270,8 MW. Početak komercijalnog rada očekuje se u trećem kvartalu 2024. godine, prenose lokalni mediji. Fotonaponski parkovi biće locirani u regionu Tesalije,...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!