Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...

I tužbe slabo naplaćuju dugove za komunalije

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Gradska toplana u Zrenjaninu najavila je da će zbog potraživanja od 150 miliona dinara posle prvomajskih praznika protiv brojnih dužnika podneti tužbe redovnom sudu, a protiv dužnika sa izvršnim presudama i stavljanje hipoteke na imovinu.

Rukovodilac trgovine Ljubiša Samardžić navodi da oko polovine ukupnog duga tom javnom preduzeću čine računi gradskih i republičkih budžetskih ustanove.

Korisnicima daljinskog grejanja krajem aprila knjižen je dug od 43,5 miliona dinara, a potrošačima priključenim na gasne instalacije oko 32 miliona dinara.

Samardžić navodi da postoji i “posebna grupa” od 250 korisnika daljinskog grejanja, sa više od 50 miliona dinara duga, koji nije naplaćen ni posle izvršnih sudskih presuda, pa najavljuje i ulazak u postupak stavljanja hipoteke nad imovinom dužnika.

Zrenjaninci duguju i oko 150 miliona dinara za vodu, iznošenje smeća, naknadu za građevinsko zemljište i eko taksu, što se obračunava putem sistema objedinjene naplate, u Direkciji za uređenje grada.

Iz tog javnog preduzeća ponudili su dužnicima da potpišu ugovor za otplatu duga na rate, da ne bi bilo tužbi, da bi se smanjili troškovi postupka kao i zbog toga što su brojne tužbe u 2010. godini donele “mršavu” naplatu duga od svega 20 odsto, a ove godine još manje.

Izvor tanjug.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Prve aukcije za OIE tek 2025.

Ministarstvo kapitalnih investicija je u julu 2022. godine saopštilo da Crna Gora planira, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), da pokrene program za uspostavljanje aukcija za obnovljive izvore energije. Iako su gotovo sve države u okruženju...

Region JIE: Cena gasa na berzi CEEGEX u nedelju dostigla 37 evra po MWh

Prosečna ponderisana cena prirodnog gasa na dan unapred tržištu regionalne berze CEEGEX u nedelju 10. decembra dostigla je 36,97 evra po MWh. Tokom radne nedelje cene su iznosile od 37,4 do 40,2 evra po MWh. Na tržištu unutar dana CEEGEX,...

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!