Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaRegion energetikaGazprom želi istraživati...

Gazprom želi istraživati naftu i plin u Hrvatskoj

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je danas u Županji kako je za kupnju brodogradilišta Kraljevica zainteresirano više tvrtki te potvrdio da je parafirao ugovor u kupnji Brodotrogira s vlasnikom tvrtke Kermas energija Dankom Končarom.

Postoji više zainteresiranih tvrtki za kupnju brodogradilišta Kraljevica koje je prije šest mjeseci bilo tužna priča, a sada je čak pet tvrtki zainteresirano za Kraljevicu, kazao je Vrdoljak odgovarajući nakon obilaska tvornice Same Detz-Fahr Žetalice na novinarski upit kupuje li brodogradilište Viktor Lenac kraljevičko brodogradilište koje je u stečaju.

“Oni koji otvore najveći broj radnih mjesta, koji budu imali najveća ulaganja i najbolju perspektivu poslovnog plana, ti će ući u Kraljevicu”, poručio je Vrdoljak.

Također je potvrdio da je jučer parafirao ugovor o kupnji dionica Brodotrogira, da će tekst ugovora u ponedjeljak odnijeti u Bruxelles te će se vidjeti što EU misli o njegovom sadržaju.

“Osobno sam optimist glede završetka privatizacije hrvatskih brodogradilišta. Vjerujem da ćemo krajem veljače ili u ožujku riješiti dvije od tri teme, tako da će ostati samo brodogradilište 3. maj kako bi ga riješili do svibnja”, kazao je.

Na upit novinara komentirao je i boravak čelnika ruskog energetskog diva Gazprom u Hrvatskoj i činjenicu da ga nije primio predsjednik Vlade Zoran Milanović, rekavši kako je na užem kabinetu Vlade bilo dogovoreno da je Vrdoljak domaćin, te da će čelnika Gazproma, nakon što ga primi predsjednik države Ivo Josipović, primiti prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić.

“Ništa od onoga što smo dogovorili nije niti će biti dovedeno u pitanje. To može biti dovedeno u pitanje jedino nesposobnošću, neznanjem i možda, u nekoj drugoj fazi, razmimoilaženjem interesa Gazproma i Hrvatske, ali ne vjerujem u tako što”, kazao je.

Prema njegovim riječima, nakon dogovora postignutih s Gazpromom prvi idući korak će biti “da razmislimo o njihovoj šansi ulaska u Sisak i objavi javnog natječaja za izgradnju novih termoelektrana na plin”.

Oni (Gazprom) čekaju i raspisivanje natječaja za koncesiju istraživačkih i eksplatacijskih polja za istraživanje nafte i plina u Hrvatskoj, koji će uslijediti na ljeto, rekao je Vrdoljak.

Izvor SEEbiz

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Hrvatska: JANAF preuzeo svoj prvi solarni projekt 

Hrvatska kompanija Jadranski naftovod (JANAF) putem povezanog društva JANAF OIE sklopila je Ugovor o kupoprodaji 100 posto udela u društvu Solar Energy Vođinci i ulaganju u solarnu elektranu u Vođincima, nedaleko od Vinkovaca, projektovane instalirane snage 14,3 MW i priključne snage...

BiH: EPBiH raspisala tender za remont turbine bloka 7 TE Kakanj

Elektroprivreda BiH je raspisala međunarodni javni poziv za revitalizaciju turbinskog postrojanja na bloku 7 u Termoelektrani Kakanj. Kako se navodi u pratećoj dokumentaciji procijenjena vrijednost je blizu 35 miliona KM sa PDV-om. Predviđen je postupak e-aukcije a kriterijum  jenajniža cena. Rok isporuke je 15...

Rumunija: Fič dodelio Romgazu rejting ‘BBB-‘

Kreditna agencija Fič Rejtings je prvi put dodelila rumunskoj kompaniji Romgaz dugoročni kreditni IDR rejting BBB-, sa stabilnim izgledima. Ovaj rejting Romgaza veći je za jedan stepen u odnosu na njegov “bb+” samostalni kreditni profil (SCP) za državnu podršku, prema kriterijumima Fiča...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!