Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...

EPCG preko suda od KAP-a traži 4,74 miliona eura

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Elektroprivreda Crne Gore je Privrednom sudu podnela protiv Kombinata aluminijuma (KAP) novi zahtev za prinudnu naplatu 4,74 miliona eura koji se odnose na martovski račun za struju.

U menadžmentu KAP-a su ljuti zbog tog zahteva jer su tokom aprila EPCG uplatili pet miliona eura, jer je, kako smatraju, to dogovoreno na neformalnom sastanku predstavnika te dve kompanije kojem je posredovao ministar ekonomije Vladimir Kavarić.

On će već danas, prema informacijama “Vijesti” upriličiti novi sastanak, najviših zvaničnika EPCG i KAP-a na kojem će biti govora o modalitetima dalje saradnje te dve kompanije i dinamici isplate zaostalih dugova KAP-a. Sa aprilskim računom koji dospeva u ponedeljak aluminijumska kompanija i dalje duguje EPCG više od 20 miliona eura.

Novi zahtjev za prinudnu naplatu potpisao je izvršni direktor EPCG Enriko Malerba. On je zatražio da se ovaj račun plati u roku od osam dana i da se u suprotnom navedeni iznos prinudno naplati sa računa dužnika ili da sud popiše, proceni i proda finalne proizvode (ingote) aluminijuma iz KAP-a u krugu fabrike ili na lageru u Luci Bar kako bi se EPCG naplatila.

Radi se o martovskoj fakturi KAP-a prema kojoj je tokom prošlog meseca KAP potrošio 118.370.325 kWh električne energije.

Izvor vijesti.com

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Region JIE: Uspešno testiranje 15-minutne dodele kapaciteta na HR-SI i HR-HU granici

Nominovani operatori tržišta električne energije (NEMO) i operatori prenosnih sistema (TSO) uključeni u evropsko jedinstveno unutardnevno povezivanje (SIDC) potvrdili su uspešan završetak testiranja za pokretanje 15-minutne tržišne dodele kapaciteta na hrvatskoj, slovenačkoj i mađarskoj granici, saopštio je CROPX. Očekivani datum...

Severna Makedonija: Bruto proizvodnja električne energije dostigla 420 TWh u septembru

Bruto proizvodnja električne energije u Severnoj Makedoniji smanjena je za 13,6% u septembru 2023. godine u odnosu na isti mesec 2022. godine, na 419.891 MWh, pokazuju podaci koje je objavio Zavod za statistiku Makstat. U istom periodu, neto proizvodnja električne...

Grčka: Karatzis Group gradi solarne elektrane od 270 MW

Karatzis Group, proizvođač mrežastih materijala i investitor u obnovljive izvore energije, počela je izgradnju tri solarne elektrane, ukupnog kapaciteta 270,8 MW. Početak komercijalnog rada očekuje se u trećem kvartalu 2024. godine, prenose lokalni mediji. Fotonaponski parkovi biće locirani u regionu Tesalije,...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!