Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaRegion energetikaCrna Gora: Veliko...

Crna Gora: Veliko interesovanje za solarne projekte

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Postojanje EPCG Solar gradnje opravdano je ogromnom potražnjom i mogućnošću zarade za EPCG grupu, ali i uštede za građane, ocijenila je direktorka kompanije, Valerija Saveljić i dodala da je sve veće interesovanje za projekte obnovljivih izvora. Kako ja navela, osima razvoja projekta Solari, Elektroprivreda planira i gradnju velikih solarnih elektrana na više lokacija.

Ona je na Sajmu energetike u Beogradu, koji je počeo danas, kazala da stručnim upravljanjem to preduzeće može funkcionisati nezavisno i profitabilno na domaćem i stranom tržištu.

– Ovo je sjajna prilika da predstavimo naš rad, viziju i spremnost da postanemo konkurentna firma u oblasti energetike, ne samo u Crnoj Gori, već i šire – navela je Saveljić u saopštenju.

Ona je rekla da EPCG Solar gradnja raspolaže profesionalnom ekipom inženjera, montera i električara, kadrih da sprovode ne samo projekte Solari, koje je vizionarski pokrenulo rukovodstvo Elektroprivrede, već i komercijalne projekte koji će se realizovati u vremenu koje dolazi.

– Započeli smo promjenu organizacije i finansijskog modela poslovanja preduzeća, te ćemo ubrzo povećati profit i temeljno uspostaviti dugotrajnu finansijsku održivost. Vjerujemo u zelenu energiju i vrijedno radimo da pokažemo da u oblasti energetike Crna Gora može da bude među najboljima u regionu – rekla je Saveljić.

Iz EPCG Solar gradnje saopšteno je da se važnost značaja predstavljanja te mlade firme, kćerke kompanije Elektroprivrede, ogleda u čvrstoj viziji da bude jedno od najuspješnijih preduzeća u oblasti energetike, ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu i šire.

Posjetiocima Sajma, koji traje do četvrtka, predstavljena je realizacija projekta Solari 3000+ i 500+ i planovi EPCG Solar gradnje za naredni period, kao i platforme preko kojih je moguće ostvariti kontakt radi eventualne saradnje.

– Rezultati projekta Solari 3000+ i 500+ već su mjerljivi, jer su građani u Crnoj Gori dobili priliku da kroz povoljan aranžman sa EPCG postanu i sami proizvođači električne energije, čime su postali potpuno nezavisni od eventualnih promjena cijena električne energije na tržištu i ostvarili ogromne uštede na računu za struju – navodi se u saopštenju.

Elektroprivreda je planirala brojne projekte iz oblasti solarne energije, kao što su nastavak masovne ugradnje solarnih panela – Solari 5000+ i 10000+, ali i konstrukciju velikih solarnih elektrana na jezeru Slano, na branama Slanog i Vrtca, te na obali Krupca, na Briskoj Gori, Vilusima i Dragalju, a što će njihove stručne ekipe biti kadre realizovati u narednim godinama, prenosi Ekapija.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Izdata građevinska dozvola za izgradnju prve solarne elektrane

Podgorička kompanija Solar Power prva je i trenutno jedina kompanija u Crnoj Gori koja je ispunila sve uslove koje propisuje država za gradnju solarne elektrane, što je rezultiralo i izdavanjem građevinske dozvole. Ova kompanija prepoznala je potencijale Crne Gore u...

Srbija: Dokle su stigli projekti koji su pobedili na aukcijama za OIE

Uspešne, najbolje i najveće u regionu, primer za druge zemlje - ovo su samo neki od epiteta kojima su domaći i strani investitori i bankari ocenili aukcije za dodelu tržišnih premija za obnovljive izvore energije koje su u Srbiji...

Crna Gora: Potencijal vetra u Nikšiću čak 2.700 MW

Energija iz obnovljivih izvora sa održivih lokacija samo u Opštini Nikšić mogla bi da snabdijeva više od 200.000 crnogorskih domaćinstava, saopšteno je na predstavljanju rezultata studije Mapiranje potencijala solara i vjetra na teritoriji opštine Nikšić. Studija, koja je predstavljena danas u...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!