Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeCena sirove nafte...

Cena sirove nafte iznad 100 dolara za barel

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Cene sirove nafte na azijskom tržištu se danas kreću oko 100 dolara za barel, nakon mešovitih pokazatelja o potrošnji benzina u SAD i nestabilne vrednosti dolara.

Nafta za orijentacionu isporuku u junu je u elektronskom poslovanju na Njujorškom merkantilnom tržištu bila u porastu tri centa i ugovarana je po 100,13 dolara za barel, dok je marka “brent” na londonskom tržištu ICE za isporuku u julu bila u porastu 15 centi, na 112,45 dolara za barel.

Cene nafte su poslednjih dana pratile kolebljive vrednosti dolara, s obzirom da slabija američka valuta čini naftu jeftinijom za investitore koji poseduju druge valute i obično dovodi do poskupljenja te sirovine, dok jači dolar ima suprotno dejstvo, odnosno dovodi do pojeftinjenja nafte.

Evro je danas blago ojačao na 1,4301 dolar, sa 1,4296 dolara u sredu, dok je dolar oslabio na 81,56 jena, sa 81,69 jena juče, prenela je agencija AP.

Trgovci naftom nastoje da procene kakva će biti američka tražnja nafte i benzina tokom letnje sezone nakon što je juče američka Uprava za energetske informacije u okviru ministarstva energetike te zemlje saopštila da su zalihe sirove nafte u SAD u sedmici, zaključno sa 13. majem, snižene za 15.000 barela, u poređenju s očekovanim povećanjem za 500.000 barela.

Zalihe benzina su, međutim, povećane za 119.000 barela, prema očekivanom rastu od 800.000 barela 

Izvor tanjug.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Prve aukcije za OIE tek 2025.

Ministarstvo kapitalnih investicija je u julu 2022. godine saopštilo da Crna Gora planira, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), da pokrene program za uspostavljanje aukcija za obnovljive izvore energije. Iako su gotovo sve države u okruženju...

Region JIE: Cena gasa na berzi CEEGEX u nedelju dostigla 37 evra po MWh

Prosečna ponderisana cena prirodnog gasa na dan unapred tržištu regionalne berze CEEGEX u nedelju 10. decembra dostigla je 36,97 evra po MWh. Tokom radne nedelje cene su iznosile od 37,4 do 40,2 evra po MWh. Na tržištu unutar dana CEEGEX,...

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!