Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...

Brodarevo do jula

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Verujem da će problem u vezi sa otkupnom cenom zemljišta koji imaju kanadska kompanija REV i meštani Brodareva biti prevaziđen za mesec ili dva, te da će radovi na izgradnji hidrocentrala na Limu biti nastavljeni.

Ovo, za „Novosti“, kaže savetnik premijera Srbije za energetiku Petar Škundrić, nakon što je investitor iz Kanade prošle subote zatvorio kancelarije u Brodarevu i Prijepolju.

– Problemi oko otkupa zemljišta verovatno postoje – kaže Škundrić. – Jer, tu se često ne uspostavlja pravi tržišni odnos između investitora i onoga ko raspolaže zemljom. Ali, verujem da će to pitanje uskoro biti razrešeno.

Kompanija REV potvrdila je ranije pisanje „Novosti“ da zatvara poslovnice u gradovima na Limu, ali ističe da neće odustati od investicija u Srbiji. Za dve hidroelektrane „Brodarevo 1“ i „Brodarevo 2“, ukupne snage 58 megavata, planirana je investicija od 140 miliona evra.

– Do sada smo uložili 7,5 miliona evra u istražne radove, studije i administraciju – navodi se u saopštenju REV. – Vrednost ugovora koje smo sklopili ove godine je 2,4 miliona evra. Ali, nismo mogli da utičemo na nerealne zahteve prilikom otkupa zemljišta. O svim planovima i fazama projekta, kao i o mogućem ponovnom otvaranju kancelarija, obavestićemo javnost blagovremeno.

Jedna od glavnih prepreka u ovom projektu bila je previsoka cena zemljišta u selu Lučice, gde je predviđena izgradnja drugog pogona hidrocentrale.

Izvor balkanmagazin.com

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Prve aukcije za OIE tek 2025.

Ministarstvo kapitalnih investicija je u julu 2022. godine saopštilo da Crna Gora planira, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), da pokrene program za uspostavljanje aukcija za obnovljive izvore energije. Iako su gotovo sve države u okruženju...

Region JIE: Cena gasa na berzi CEEGEX u nedelju dostigla 37 evra po MWh

Prosečna ponderisana cena prirodnog gasa na dan unapred tržištu regionalne berze CEEGEX u nedelju 10. decembra dostigla je 36,97 evra po MWh. Tokom radne nedelje cene su iznosile od 37,4 do 40,2 evra po MWh. Na tržištu unutar dana CEEGEX,...

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!