Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeBajatović: U junu...

Bajatović: U junu dozvola za Sogas

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović je kazao da u junu očekuje dobijanje dozvole za rad osiguravajuće kuće Sogas Srbija. Tu osiguravajuću kuću će Srbijagas osnovati zajedno sa ruskim Gaspromom.

Bajatović je istakao da je Komisija za zaštitu konkurencije dala odobrenje za osnivanje nove osiguravajuće kompanije i da će za desetak dana biti upućen zahtjev za dozvolu za rad i Narodnoj banci Srbije.

U toku je priprema dokumentacije za podnošenje zahteva za dozvolu, a istovremeno se završavaju i predugovori oko reosiguranja, informacionih tehnologija i budućih aktivnosti nove osiguravajuće kuće, kazao je Bajatović i dodao da je to obiman posao.

Bajatović je kazao da će osnivački kapital nove osiguravajuće kuće biti šest miliona evra, od čega će 2,9 miliona evra izdvojiti Srbijagas, a preostalih 3,1 milion ruska strana koja će biti vlasnik 51 odsto Sogasa.

Srbijagas i Gasprom su 24. marta potpisali ugovor o osnivanju zajedničke osiguravajuće kompanije Sogas. Bajatović je tom prilikom izrazio očekivanje da će do kraja aprila biti prikupljene sve dozvole za osnivanje Sogas osiguranja u Srbiji.

Na srpskom tržištu trenutno posluje 26 društava za osiguranje, od kojih je 19 u većinskom stranom vlasništvu. Prema podacima NBS, društva za osiguranje su u 2010. godini u Srbiji ostvarila ukupnu premiju od 536 miliona evra.

Izvor beta.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Prve aukcije za OIE tek 2025.

Ministarstvo kapitalnih investicija je u julu 2022. godine saopštilo da Crna Gora planira, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), da pokrene program za uspostavljanje aukcija za obnovljive izvore energije. Iako su gotovo sve države u okruženju...

Region JIE: Cena gasa na berzi CEEGEX u nedelju dostigla 37 evra po MWh

Prosečna ponderisana cena prirodnog gasa na dan unapred tržištu regionalne berze CEEGEX u nedelju 10. decembra dostigla je 36,97 evra po MWh. Tokom radne nedelje cene su iznosile od 37,4 do 40,2 evra po MWh. Na tržištu unutar dana CEEGEX,...

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!