Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeAkcije NIS-a deponovalo...

Akcije NIS-a deponovalo 110.000 građana

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

U poštama u Srbiji danas je zabeleženo povećano interesovanje građana za deponovanje akcija Naftne industrije Srbije (NIS) i, prema najnovijim podacima Pošte Srbije, do 14 časova akcije je deponovalo 110.000 građana.

Ponuda ruskog Gaspromnjefta za otkup akcija ističe 16. marta i svim malim akcionarima koji su već deponovali akcije ili to urade do srede u podne novac će leći na račune 21. marta.

Gaspromnjeft, koji je vlasnik 51 odsto NIS-a, dao je 31. januara ponudu za preuzimanje 19,12 odsto akcija naftne kompanije po ceni od 4,8 evra po akciji, odnosno najmanje 506,48 dinara.

Ponuda za otkup akcija NIS-a važi za građane koji su dobili besplatne akcije, kao i za bivše i sadašnje zaposlene.

Istovremeno je promet iz trgovine akcijama NIS-a na Beogradskoj berzi prepolovljen u odnosu na vrednosti beležene krajem prethodne nedelje i danas je vredeo 30,87 miliona dinara, najmanje od 3. marta.

Akcija NIS-a na Berzi sada košta 496 dinara. Do sada najskuplja je bila 30. avgusta 2010, kada joj je cena dostigla 550 dinara, dok je najjevtinija bila sredinom septembra sa cenom od 442 dinara.

Izvor Beta.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

RS: Kineske kompanije traže dodatne garancije za izgradnju HE „Buk Bijela“

Tri kineske kompanije dostavile ponude za izgradnju hidroelektrane „Buk Bijela“ Najpovoljniji ponuđač još nije izabran Kineske banke rezervisane zbog sporova koji se vode oko ovog projekta Kineske firme koje su dostavile ponude za izgradnju hidroelektrane „Buk Bijela“ zatražile su dodatne garancije od...

Region JIE: Cene električne energije su se kretale 65-131 evro po MWh u 47. nedelji

U 47. nedelji, cene na evropskim tržištima električne energije su porasle kao posledica viših cena gasa, rastuće potražnje i smanjene proizvodnje energije vetra. Povećanje prosečne spot cene gasa od 3,6% u odnosu na prethodnu nedelju i opšti rast potražnje...

Rumunija: Ukrajinski DTEK postavio najveće vetroturbine u zemlji

Završena jer izgradnja vetroparka instalisane snage 60 MW u Ruginoasi u rumunskom okrugu Iasi. Projekta je razvila ukrajinska kompanija DTEK, a vrednost investicije je 90 miliona evra. To je jedini veliki projekat vetra razvijen ove godine u Rumuniji. Licencu za proizvodnju...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!