Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeČačanska Elektrodistribucija potražuje...

Čačanska Elektrodistribucija potražuje 650 milona

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Zbog dugovanja za utrošenu električnu energiju od oko 650 miliona dinara čačanska Elektrodistribucija je protekle nedelje povećala broj ekipa koje na terenu isključuju struju neurednim platišama.

Na području, pored Čačka, Gornjeg Milanovca, Lučana, Ivanjice i Sjenice, potražuje se oko 240, a od drugih potrošača još 410 miliona dinara.

Najveći pojedinačni dužnik, sa 100 miliona, je bivša fabrika aparata za domaćinstvo u Čačku. Ovaj deo kompanije “Sloboda” je u postupku restrukturiranja, pa će najverovatnije obaveze po ovom osnovu morati da izmiri država.

Kako je izjavio direktor Elektrodistribucije “Čačak” Predrag Ikodinović, ovaj ogranak kraljevačke “Elektrosrbije”, u protekloj godini je, ipak, ostvario naplatu usluga od oko 99 procenata. Dosta je urađeno i u tehničkom pogledu.

– Pored ostalog, započeta je rekonstrukcija hidroelektrane “Moravica ” u Ivanjici i gradnja više trafo-stanica 35/10 kilovolta, od kojih je ona u Mrčajevcima posebno značajna jer će obezbediti uredno i kvalitetno snabdevanje strujom aerodroma u Lađevcima, čija je rekonstrukcija u toku – rekao je Ikodinović i dodao da je plan održavanja elektroenergetskih objekata, uz realizovane investicije, u potpunosti izvršen.

Prema njegovim rečima, izgrađene su 42 manje trafo-stanice, postavljeno 35 kilometara dalekovoda i 280 kilometara niskonaponske mreže.

– Jedan od većih poslova za ovu godinu je opremanje i drugog transformatora u Guči. Zahvaljujući toj investiciji vrednoj oko 40 miliona dinara, biće obezbeđeno sigurno snabdevanje električnom energijom čitavog Dragačeva – istakao je Ikodinović.

Izvor tanjug.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Prve aukcije za OIE tek 2025.

Ministarstvo kapitalnih investicija je u julu 2022. godine saopštilo da Crna Gora planira, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), da pokrene program za uspostavljanje aukcija za obnovljive izvore energije. Iako su gotovo sve države u okruženju...

Region JIE: Cena gasa na berzi CEEGEX u nedelju dostigla 37 evra po MWh

Prosečna ponderisana cena prirodnog gasa na dan unapred tržištu regionalne berze CEEGEX u nedelju 10. decembra dostigla je 36,97 evra po MWh. Tokom radne nedelje cene su iznosile od 37,4 do 40,2 evra po MWh. Na tržištu unutar dana CEEGEX,...

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!