Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeZapaljene dve cisterne...

Zapaljene dve cisterne koje prevoze naftu za snage NATO

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Naoružani napadač na motoru danas je, u jugozapadnom delu Pakistana, zapalio dve cisterne koje su prevozile naftu za snage NATO u Avganistanu, saopštili su pakistanski zvaničnici.

Napad se dogodio u blizini grada Dadara u okrugu Bolan na 90 kilometara severno od Kuete, glavnog grada pokrajine Baludžistan, rekao je AFP-u zvaničnik lokalne policije Abdul Aziz.

Neidentifikovani muškarac na motoru signalizirao je vozaču cisterne da se zaustavi, ali kako ga vozač nije poslušao, on je otvorio vatru. Napad je prošao bez žrtava, dodao je Aziz.

Kamioni koji prevoze naftu na meti su napada u Pakistanu gde pobunjenici pokušavaju da zaustave snabdevanje gorivom 140.000 međunarodnih vojnika koje se bore protiv talibana u susednom Avganistanu.

Većina zaliha i opreme za koalicione trupe u Avganistanu isporučuju se preko Pakistana mada američke trupe koriste alternativne pravce preko Centralne Azije i Rusije.

Baludžistan, koji se granici sa Iranom i Avganistanom, je poprište napada islamskih separatista i međusobnih sukoba sunita i šiita, kao i pobunjenika koji traže političku autonomiju i veći deo profita od prirodnih bogatstava, navela je francuska agencija.

Izvor tanjug.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: EPS preuzima gradnju 10 HE na Ibru

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture stavilo je na javni uvid Nacrt izmena i dopuna prostornog plana područja posebne namene sistema hidroelektrana na Ibru. Ovim dokumentom, koji je izradio Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije u saradnji sa Institutom za vodoprivredu Jaroslav Černi,...

Crna Gora: Veliko interesovanje za solarne projekte

Postojanje EPCG Solar gradnje opravdano je ogromnom potražnjom i mogućnošću zarade za EPCG grupu, ali i uštede za građane, ocijenila je direktorka kompanije, Valerija Saveljić i dodala da je sve veće interesovanje za projekte obnovljivih izvora. Kako ja navela,...

Crna Gora: Struja od januara skuplja za 5,6%

Od januara 2024. godine struja će u Crnoj Gori poskupeti za 5,63%, najavio je Igor Telebak, direktor Regulatorne agencije za energetiku i vodu (REGAGEN). Operator elektrodistributivnog sistema CEDIS podneo je zahtev regulatornoj agenciji za podizanje cena električne energije za naredni regulatorni period. Telebak je...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!