Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeUloženo 55 miliona...

Uloženo 55 miliona evra u termoelektranu Kostolac B

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da je završena prva faze revitalizacije bloka 2 u Termoelektrani “Kostolac B”, u koju je tokom 2009. i 2010. uloženo oko 55 miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju, to je omogućilo da blok 2 u “Kostolac B” isporučuje 7,5 miliona kilovat-sati struje dnevno i počne da radi snagom od 345 do 350 megavata, čime je prvi put od 1991. godine dostignuta maksimalna projektovana snaga tog bloka.

Predviđeno je da se u drugoj fazi revitalizacije, koja će se obaviti 2012. godine, izgradi sistem za redukciju azotnih oksida, modernizacija mlinova i zamena isparivača.

Te investicje, naveo je EPS u čijem sastavu posluju Termoelektrane “Kostolac”, značajno će umanjiti štetan uticaj rada elektrane na životnu sredinu.

U realizaciju celog projekta rehabilitacije i modernizacije bloka 2 u Termoelektrani “Kostolac B” biće uloženo, kako se planira, 102 miliona evra.

Izvor Emg.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: Zlatna groznica u najčistijem delu zemlje

Projekat rudnika zlata u Homolju u kom je bilo najavljeno korišćenje cijanida barem je privremeno sprečen, ali aktivisti upozoravaju na njegov mogući povratak u igru i rizike od samih geoloških istraživanja. “Donosioci odluka” ne razumiju da će zbog klimatske...

Srbija: Korišćenje pepela i gipsa štedi novac

Za razliku od sveta, korišćenje pepela, šljake i gipsa - najzastupljenijih sekundarnih materijala u Srbiji je nedovoljno. Ovaj problem mogao bi se rešiti uspostavljanjem operatera, koji bi centralizovano upravljao plasmanom pepela, rečeno je na Međunarodnoj stručnoj konferenciji „Pepeo, šljaka,...

BiH mora trajno da zaštiti Gornju Neretvu

Konkretni koraci ka suspenziji izgradnje hidroelektrane (HE) “Ulog”, raskidanju koncesionih ugovora za planirani projekat HES “Gornja Neretva”, HE “Glavatičevo” i HE “Bjelimići”, kao ni adekvatnoj zaštiti kompletnog sliva gornje Neretve nisu poduzeti i neophodno je da BiH ubrza procese...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!