Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...

TENT radi punom snagom uprkos strajku sindikata smenskih radnika

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

 

Ulaskom predstavnika Sindikata smenskih radnika u sredu popodne u upravnu zgradu PD TENT radikalizovan je njihov štrajk, ali to nije uticalo na proizvodnju električne energije u najvećem termoenergetskom sistemu u Srbiji.
Privredno društvo Termoelektrane „Nikola Tesla“ (TENT) iz Obrenovca radi punom snagom i bez zastoja, a celokupnu proizvodnju isporučuju elektroenergetskom sistemu Srbije.

PD TENT je na dnevnom nivou isporučio više od 67 miliona kilovat sati električne energije što je više od polovine ukupne proizvodnje Elektroprivrede Srbije. (Ceo EPS juče proizveo 133,9 miliona kilovat sati).
Povodom štrajka Sindikata smenskih radnika poslovodstvo PD TENT je juče razgovaralo sa njihovim predstavnicima i jasno im ukazalo da je iscrplo sve mogućnosti koje proizlaze i njegovih ovlašćenja.

Poslovodstvo, međutim želi da i dalje bude konstruktivni partner u rešavanju svih sindikaalnih problema zbog čega je na jučerašnje razgovore pozvalo i generalnog direktora Elektroprivrede Srbije Dragomira Markovića, a za danas u 11 sati je zakazan i razgovor sa predstavnikom resornog ministarstva infrastrukture i energetike.
U razgovoru sa predstavnicima navedenog sindikata je takođe naglašeno da se svi radnici PD TENT moraju pridržavati obaveza koje proističu iz Zakona o štrajku, a koji ih obavezuje na minimum procesa rada.

Sa zadovoljstvom konstatujemo da su ta upozorenja prihvaćena i da nije došlo do bilo kakvog zastoja u proizvodnji električne energije.
Poslovodstvo takođe apeluje da se proces proizvodnje mora obezbedizti i u svim ostalim segmentima rada, a ne samo u proizvodnji električne energije, jer je za predstojeće remonte u toku sprovođenje tenederskih procedura, odnosno svih priprpremnih aktivnosti i ostalih poslova, a koji su u ovom trenutku otežane štrajkačkim aktivnostima.

Zbog toga poslovodstvo ukazuje da bi daljom radikalizacijom štrajka i njegovim produženjem moglo doći do ozbiljnih problema u funkcionisanju PD TENT što bi, sasvim izvesno, dovelo i do poremećaja u proizvodnji električne energije.

Izvor TENT

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Srbija: EIB kreditira ugradnju pametnih brojila sa 80 miliona evra

Evropska investiciona banka (EIB) odobrila je kredit od 80 miliona evra Elektrodistribuciji Srbije (EDS) za projekat ugradnje pametnih brojila, a država Srbija će biti garant otplate ovog kredita. Naime, Vlada Srbije uputila je u skupštinsku proceduru predlog zakona o potvrđivanju...

Srbija: Usvojen energetski i klimatski plan do 2030.

Vlada Srbije usvojila je Integrisani plan za energetiku i klimu, koji predviđa da se do 2030. godine dobija 45 odsto električne energije iz obnovljivih izvora energije, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović Kako je istakla, usvajanjem Integrisanog...

BiH: Prepolovljen izvoz električne energije u prvoj polovini godine

Fizički obim izvoza električne energije iz Bosne i Hercegovine u prvom polugodištu ove godine iznosio je 4,1 teravatsati (TWh), što je za četiri posto manje nego u istom razdoblju prethodne godine, izjavio je za Fenu predsednik Regionalne CIGRE i...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!