Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeSutra građanima od...

Sutra građanima od Rusa 40 miliona evra

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Ruski Gaspromnjeft sutra bi trebalo da isplati 40,3 miliona evra malim akcionarima Naftne industrije Srbije za preuzimanje 5,15 odsto akcija te kompanije.

Kako je ranije rečeno, novac bi na računa građana trebalo da bude uplaćen u ponedeljak, u popodnevnim časovima.

Gaspromnjeft će preuzeti 8,4 miliona akcija NIS-a po ceni od 4,8 evra po komadu i time povećati vlasnički udeo u srpskoj naftnoj kompaniji sa 51 na 56,15 odsto.

Oko 4,8 miliona građana Srbije besplatno je dobilo po pet akcija NIS-a čija je nominalna vrednost 500 dinara po komadu, odnosno ukupno 15 odsto akcija kompanije. Bivši i sadašnji zaposleni u NIS-u dobili su ukupno 4,1 odsto akcija.

“Broj akcija ponuđenih za otkup govori o tome da mali akcionari Naftne industrije Srbije veruju u potencijal razvoja kompanije i u perspektive rasta njene vrednosti”, istakao je prvi zamenik predsednika Izvršnog odbora Gaspromnjefta i predsednik Upravnog odbora NIS-a Vadim Jakovljev.

Gaspromnjeft je većinski udeo u NIS-u kupio za 400 miliona evra, uz obavezu da investira oko 550 miliona evra u modernizaciju postrojenja te kompanije do 2012. Ruska državna kompanije preuzela je upravljanje NIS-om u februaru 2009. godine.

Akcijama NIS trguje se na Beogradskoj berzi od 30. avgusta 2010. godine. Trenutna cena te hartije od vrednosti je 479 dinara, a najviša je bila prvog dana trgovanja i iznosila je 550 dinara dok je najniža cena iznosila 442 dinara.

Izvor Beta.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Crna Gora: Prve aukcije za OIE tek 2025.

Ministarstvo kapitalnih investicija je u julu 2022. godine saopštilo da Crna Gora planira, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), da pokrene program za uspostavljanje aukcija za obnovljive izvore energije. Iako su gotovo sve države u okruženju...

Region JIE: Cena gasa na berzi CEEGEX u nedelju dostigla 37 evra po MWh

Prosečna ponderisana cena prirodnog gasa na dan unapred tržištu regionalne berze CEEGEX u nedelju 10. decembra dostigla je 36,97 evra po MWh. Tokom radne nedelje cene su iznosile od 37,4 do 40,2 evra po MWh. Na tržištu unutar dana CEEGEX,...

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!