Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaSrbija EnergetikaSrbija:"Srbijagas ne može...

Srbija:”Srbijagas ne može više ovako”

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Reformisanje Javnog preduzeća Srbijagas mora biti započeto što pre, zaključak je sastanka ministara finansija, privrede i energetike i direktora Srbijagasa.

Poslovanje Srbijagasa na dosadašnjim osnovama ugrožava energetsku bezbednost Srbije, zaključeno je na današnjem sastanku ministra energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorane Mihajlović, ministra finansija Lazara Krstića, ministra privrede Saše Radulovića i direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića.

Na sastanku, na kojem je bilo reči o finansijskom i organizacionom restrukturiranju Srbijagasa, od tog preduzeća je zatraženo da do sledećeg sastanka, koji će biti organizovan u narednih mesec dana, u istom sastavu, dostavi ličnu kartu preduzeća, odnosno kompletne podatke o svom poslovanju i poslovanju povezanih preduzeća, saopštilo je Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

Na osnovu dostavljenih podataka treba da bude donet konkretan plan aktivnosti na rešavanju teške situacije u kojoj se Srbijagas nalazi.

Vlada Srbije i resorno Ministarstvo odlučni su u nameri da Srbijagas izvuku iz teške situacije, i da od njega naprave firmu koja će uspešno poslovati na tržišnim principima i biti konkurentna na domaćem i stranom tržištu, navedeno je u saopštenju.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović objasnila je da će plan za restruktuiranje Srbijagasa biti usvojen do kraja godine i da će odmah nakon toga krenuti realizacija tog plana.

“Nema dileme da je Srbiji neophodan profitabilan Srbijagas i da će to preduzeće početi da ostvaruje profit samo ako što hitnije uđe u proces restruktuiranja”, rekla je Mihajlovićeva Tanjugu u Vrbasu, gde je obišla Veliki bački kanal i postrojenje za preradu otpadnih voda.

Ona je naglasila da brzina restruktuiranja Srbijagasa ne zavisi ni od koga pojedinačno i da će o tome poslednju reč dati Vlada Srbije koja “neće dugo čekati” i koja “će u najkraćem roku pokrenuti taj proces”.

Mihajlovićeva je ranije danas rekla da nije saglasna sa kriterijumima po kojima je Srbijagas zbog dugovanja isključivao i uključivao gas pojedinim preduzećima u restrukturiranju, kao što je Galenika.

“To nisu kriterijumi države, već ih je Srbijagas u jednom trenutku napravio”, kazala je Mihajlovićeva i dodala da moraju da postoje jednoobrazni kriterijumi za sve.

Izvor Beta

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Region JIE: Rad termoelektrana ugrožen zbog manjka novca za remonte

Naše države koriste ugalj kao baznu energiju i još uvijek nemamo alternativu za njega, posebno ako bismo to učinili u dinamici koju Evropa nameće. Ona ima ambicije da do 2036. svi rudnici, odnosno sve termoelektrane budu potisnute. To je...

Crna Gora: Potreban kompromis između izgradnje energetskih kapaciteta i zaštite prirode

Decenijama su Vlade Crne Gore najavljivale izgradnju novih izvora energije i velikih infrastrukturnih projekata neophodnih za ekonomski razvoj. Gotovo svi su zaustavljeni praktično u idejnoj fazi - zbog protesta građana, lokalnih vlasti, nevladinih organizacija i drugih koji su tražili...

Region JIE: Cene električne energije kretale su se između 66 i 91 evra evra/MWh u 19. nedelji

  U 19. nedelji cene električne energije u regionu jugoistočne Evrope porasle su u odnosu na prethodnu sedmicu, u proseku za 25%, usled veće potražnje za električnom energijom, pada proizvodnje energije vetra i povećanja cene fjučersa za emisije CO2. Većina tržišta dostigla...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!