Supported byOwner's Engineer banner

Srbija: Za projekat Jadar neophodna Studija uticaja na životnu...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i iskopava, to je bolje nego da...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa Google Play store-a  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.obi.webviewandroid)  Aplikacija nas dodatno...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa apple store-a ( https://apps.apple.com/rs/app/energy-news-see/id6454899430)  Uskoro i Android...

Srbija: Za “zeleni dogovor” do 2030. potrebno 10 milijardi...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa se na podršku domaćih i međunarodnih...
NaslovnaSrbija EnergetikaSmena na čelu...

Smena na čelu „Elektrovojvodine”

Supported byClarion Energy opengraph
Supported byspot_img

Na inicijativu Upravnog odbora „Elektroprivrede Srbije“ smenjen je generalni direktor „Elektrovojvodine“ dr Tihomir Simić, koji je pre samo tri meseca proglašen za „najmenadžera“ jugoistočne i srednje Evrope. Simić je svojevremeno bio visoki funkcioner Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića, ali je čelno mesto jednog od najjačih privrednih društava u Pokrajini dobio u oktobru 2010. na predlog lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka.

Za vršioca dužnosti generalnog direktora „Elektrovojvodine“ postavljen je Srđan Kružević, pokrajinski funkcioner Jedinstvene Srbije. U „Elektrovojvodini“ juče nisu hteli da zvanično komentarišu kadrovsku promenu na čelu preduzeća, a sada već bivši direktor Simić se pismom obratio zaposlenima, zahvalivši im na saradnji.

Titulu najboljeg menadžera u ovom delu evropskog kontinenta (od 1.900 nominovanih iz različitih oblasti i kategorija biznisa iz dvadesetak država) 5. jula u Sarajevu mu je uručio ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović. Samo mesec dana kasnije, Simić se ponovo našao u žiži interesovanja javnosti, pošto je novosadski Radio 021 objavio da je doktorat stekao na neakreditovanom američkom univerzitetu sa Havaja (Pacific Western University).

Podatak o Simićevom akademskom zvanju našao se na zvaničnom sajtu Srpske asocijacije menadžera, čiji je član postao 2011. na predlog predsednika Bojana Raduna, a novinarsko istraživanje je pokazalo da je u pitanju fakultet koji je zbog optužbi da je diplome i doktorate bez ikakvog studijskog programa prodavao preko interneta zatvoren u maju 2006. godine.

Proces protiv ovog „univerziteta“ vođen je nešto više od godinu dana po tužbi koju je podneo havajski departman za zaštitu potrošača, a pored zabrane obavljanja rada fiktivni univerzitet kažnjen je i sa pola miliona dolara. Prema presudi, diplome koje su „studenti“ dobijali nisu prihvatljive prilikom zapošljavanja, a u određenim naučnim poljima stečena „akademska zvanja“ predstavljaju čak i osnovu za krivično gonjenje.

Bivši visoki funkcioner PSS-a, koji je karijeru započeo 1981. u Ministarstvu odbrane, odakle je prešao u „Bel padžet“, a kasnije postao čelni čovek „BK telekoma“ i predsednik Asocijacije industrijalaca, potpredsednik Izvršnog veća AP Vojvodine, ali i potpredsednik BK grupe za medije, nije reagovao na ove optužbe u javnosti. Bez odgovora je ostao i zahtev našeg dopisništva u Novom Sadu koji mu je upućen 27. avgusta preko pi-ar centra „Elektrovojvodine“.

Tihomir Simić je u javnim nastupima posebno isticao da „Elektrovojvodina“ uspešno posluje: prošlu godinu završila je sa 1,3 milijarde dinara dobitka, za razliku od prethodnih godina, kada je poslovala sa minusom. S druge strane, stizale su i optužbe da je neracionalno trošio novac preduzeća.

Sa „Motorolom“ je, navodno, sklopljen posao vredan osam miliona evra bez tendera, a ogromna sredstva potrošena su i za poslednju proslavu godišnjice preduzeća na Petrovaradinskoj tvrđavi. Simića optužuju i da je platio 15 miliona dinara za sistem video-konferencijske veze sa svojim pomoćnicima, sa kojima je radio na istom spratu.

Novi direktor „Elektrovojvodine“ Srđan Kružević dolazi sa pozicije potpredsednika Jedinstvene Srbije, stranke u kojoj je istovremeno i predsednik Pokrajinskog odbora. Za zamenika direktora, kako se nezvanično saznaje, imenovan je nekadašnji generalni direktor Tomislav Papić, koji je preduzećem upravljao do postavljenja Tihomira Simića.

Izvor Politika

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Hrvatska: HROTE objavio tender za OIE vredan 257 miliona evra

Hrvatski operator tržišta energije (HROTE) objavio je tender za dodelu podrške novim projektima obnovljivih izvora energije vredan 257,2 miliona evra, a kvota iznosi 607,25 MW za vetroelektrane, solarne elektrane i hidroelektrane. Tenderski postupak sastoji se od javnog poziva koji je...

Bugarska: Westinghouse potpisao Memorandum sa bugarskim dobavljačima za projekat proširenja NE Kozloduj

Kompanija Westinghouse Electric potpisala je Memorandume o razumevanju sa 17 značajnih bugarskih dobavljača, čiji cilj je isporuka i postavljanje dva nova reaktora AP-1000 na lokaciji nuklearne elektrane Kozloduj. Potpisani memorandumi naglašavaju potencijal za proizvodnju ključnih komponenti, uključujući velike strukturalne module, dizalice, izmenjivače...

EU: Parlament odobrio predložene reforme tržišta električne energije  

Evropski poslanici su usvojili su četiri elementa novog dizajna tržišta električne energije i gasa. Reforma je predložena kako bi omogućio prelazak na sistem zasnovan na obnovljivim izvorima energije. Ona obuhvata industrijska postrojenja i predviđa zaštitu potrošača i proizvođača od naglih promena...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!