Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...

RS: Dodatnih 500 miliona evra za modernizaciju rafinerija

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će ruska “Vnješekonom banka” u aprilu odobriti dodatnih 500 miliona evra za modernizaciju rafinerija nafte i ulja i distributivnih pumpi u Srpskoj.

“Premijer Rusije Vladimir Putin obavestio me da će sredstva biti odobrena u aprilu. Na taj način će do 2013. godine biti završen proces modernizacije i ispunjena obećanja ruskih partnera”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je na sastanku sa Putinom u Beogradu bilo reči o aktuelnoj situaciji u BiH i dodao da su konstatovali da Rusija i Republika Srpska imaju dobre ekonomske i političke odnose”.

Predsednik Republike Srpske je takođe naglasio da će Srpska sigurno biti uključena u izgradnju gasovoda “Južni tok”, kojim će biti obezbeđeno milijardu i po kubika gasa godišnje.

Prema njegovim rečima, sa Putinom razgovarao i o realizaciji projekta koncesije za ispitivanje nalazišta nafte u Srpskoj.

Izvor Capital.ba

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

RS: Kineske kompanije traže dodatne garancije za izgradnju HE „Buk Bijela“

Tri kineske kompanije dostavile ponude za izgradnju hidroelektrane „Buk Bijela“ Najpovoljniji ponuđač još nije izabran Kineske banke rezervisane zbog sporova koji se vode oko ovog projekta Kineske firme koje su dostavile ponude za izgradnju hidroelektrane „Buk Bijela“ zatražile su dodatne garancije od...

Region JIE: Cene električne energije su se kretale 65-131 evro po MWh u 47. nedelji

U 47. nedelji, cene na evropskim tržištima električne energije su porasle kao posledica viših cena gasa, rastuće potražnje i smanjene proizvodnje energije vetra. Povećanje prosečne spot cene gasa od 3,6% u odnosu na prethodnu nedelju i opšti rast potražnje...

Rumunija: Ukrajinski DTEK postavio najveće vetroturbine u zemlji

Završena jer izgradnja vetroparka instalisane snage 60 MW u Ruginoasi u rumunskom okrugu Iasi. Projekta je razvila ukrajinska kompanija DTEK, a vrednost investicije je 90 miliona evra. To je jedini veliki projekat vetra razvijen ove godine u Rumuniji. Licencu za proizvodnju...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!