Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeOdluka o projektantu...

Odluka o projektantu nove lozničke toplane u četvrtak

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Javno komunalno preduzeće (JKP) Toplana iz Loznice još nije dobilo predlog projektantske kuće, iako je najavljeno da će komisija do kraja prethodne sedmice odabrati najpovoljnijeg ponuđača za izradu glavnog projekta nove gradske toplane.

Direktor lozničke Toplane Milan Panić rekao je danas za Tanjug da komisija još nije završila izbor firme koja će izraditi nacrt novog energetskog postrojenja i da bi konačna odluka tom JKP trebala da bude dostavljena najkasnije u četvrtak.

On je dodao da nijednim dokumentom komisija nije bila obavezana da završi izbor do kraja prethodne sedmice, kako je ranije na osnovu slobodne procene najavljeno, a naknadno određen termin za objavljivanje odluke je u skladu sa predviđenim rokom od 15 dana za obavljanje tog posla.

Panić je podsetio da se na javnu nabavku za projektovanje toplane, preuzimanjem dokumentacije, odazvalo 15 učesnika, od kojih je devet dobrih projektantskih firmi konkurisalo, a šest preduzeća je odlučilo da ne pošalje svoje ponude.

Cene koje su ponuđači za izradu glavnog projekta predložili kreću se od 2,4 do 8,3 miliona dinara, a prema dostavljenim ponudama, taj proces bi mogao da traje između 45 i 60 dana, naveo je Panić.

Novi objekat, čija bi izgradnja trebalo da košta oko dva miliona evra, u dinarskoj protivvrednosti, imaće tri kotla od 8,9 megavata toplotne i dve
turbine od 1,03 megavata električne snage, a njenom upotrebom trebalo bi da se smanji cena grejanja i poboljša iskorišćenje energije.

JKP Toplana obezbeđuje daljinsko grejanje oko 210.000 metara kvadratnih stambenog i poslovnog prostora u Loznici i Banji Koviljači, od kojih 52,5 odsto iz sistema firme ”Dekotra”, čiji kotlovi troše isključivo zemni gas, a ostalo iz lokalnih kotlarnica.

Izvor Tanjug.rs

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...

Srbija: Mol najavljuje novu dual fuel tehnologiju

Kompanija MOL Serbia učestvovala je ove godine na LookUp 2 konferenciji na Kopaoniku kako bi prenela iskustva koja MOL Grupa godinama gradi na polju zelene energije i održivog snabdevanja naftnim derivatima u regionu CIE čiji deo je i Srbija. Generalni...

Region: Izvoz uglja iz Republike Srpske za EPS pod oznakom “poverljivo”

Kako i od koga Elektroprivreda Srbije (EPS) uvozi ugalj iz bh. entiteta Republika Srpska? Kada to pitate najveću državnu energetsku kompaniju u Srbiji, odgovaraju da su te informacije "poverljive". EPS je odbio da Radiju Slobodna Evropa (RSE) dostavi podatke o...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!