Supported byspot_img

Srbija: Za projekat Jadar...

Ako postoji šansa da se ruda litijuma prerađuje na mestu gde se i...

Serbia Energy Android aplikacija

Android aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje sa...

Serbia Energy Aplikacija

Ios apple aplikacija za Serbia Energy Vesti je online i dostupna za preuzimanje...

Srbija: Za “zeleni dogovor”...

Srbija ubrzano razvija projekte zelene energije, poručuju iz Vlade. Za stabilno finansiranje računa...
HomeAktuelnosti iz EnergetikeOdbijena ponuda Komiko...

Odbijena ponuda Komiko Oil

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Gradonačelnik Predrag Umičević neće, kako je najavljeno, doneti konačnu odluku, već će tražiiti da odluku donese Skupština grada Smedereva. Gradonačelnik predlaže da Skupština prihvati ponudu ove firme.

“Ponuda se ne prihvata jer je ponuđen rok koji ne odgovara roku iz Odluke o davanju u dugoročni zakup zemljišta i tekstu javnog oglasa koji predviđaju da se zakupnina plati u roku od tri meseca od stupanja na snagu Plana detaljne regulacije (PDR), dok investitor nudi plaćanje u tri rate”, obrazložila je predsednica komisije i načelnica Gradske uprave, Milijana Novaković.

Predlog komisije da odbije “Komiko oil” stigao je na sto gradonačelnika koji ima zadatak da donese konačnu odluku za ili protiv.

“Nisam doneo odluku jer je ona isključivo sada u nadležnosti Skupštine grada, pa želim da izbegnem političke prozivke i krivične prijave. Zbog važnosti investicije kojoj je Vlada dala punu podršku, predložiću da Gradsko veće Skupštini predloži da ipak donese odluku o prihvatanju ponude Komiko oil. Rok koji je dala Skupština postao je „neodrediv“ pošto Skupština nije donela PDR koji se vezuje za rok. Umesto njega, država je donela Prostorni plan područja posebne namene”, pojasnio je Umičević.

“Komiko oil” nudi prve dve rate od po 100,9 miliona dinara koje bi platili u roku od tri meseca od stupanja na snagu PDR-a odnosno odobrenja za gradnju, a tranšu od preostala 84 miliona nakon prijave radova.

Oglasom je traženo da se čitava suma od 286 miliona dinara plati odjednom nakon usvajanja PDR-a umesto koga je u septembru 2010. donet Plan područja posebne namene.

Izvor tanjug.rs

 

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Nastavite sa čitanjem

Zapadni Balkan: Koliko region zaostaje u zelenoj tranziciji

I zemlje Zapadnog Balkana prate evropske ciljeve i planiraju da do sredine veka postanu ugljenično neutralne. EU je namenila paket pomoći vredan devet milijardi evra kako bi se državama zapadnog Balkana pomoglo da ostvare ciljeve iz Zelene agende. Uz strateške...

Srbija: Mol najavljuje novu dual fuel tehnologiju

Kompanija MOL Serbia učestvovala je ove godine na LookUp 2 konferenciji na Kopaoniku kako bi prenela iskustva koja MOL Grupa godinama gradi na polju zelene energije i održivog snabdevanja naftnim derivatima u regionu CIE čiji deo je i Srbija. Generalni...

Region: Izvoz uglja iz Republike Srpske za EPS pod oznakom “poverljivo”

Kako i od koga Elektroprivreda Srbije (EPS) uvozi ugalj iz bh. entiteta Republika Srpska? Kada to pitate najveću državnu energetsku kompaniju u Srbiji, odgovaraju da su te informacije "poverljive". EPS je odbio da Radiju Slobodna Evropa (RSE) dostavi podatke o...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!